Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ηγέτης Άγγλων Εργατικών: Ευθύνεται και η βρετανική πολιτική για τις τρομοκρατικές επιθέσεις









Σχετική εικόνα 

Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάντζεστερ, ο ηγέτης των Αγγλων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε χωρίς περιστροφές, πως είναι η ίδια η εξωτερική πολιτική της Βρετανίας και η εμπλοκή της σε πολέμους στο εξωτερικό, μία από τις βασικές αιτίες που τροφοδότησαν την απειλή της τρομοκρατίας στη χώρα. «Πολλοί ειδικοί, όπως οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας, έχουν επισημάνει τις σχέσεις ανάμεσα στους πολέμους που  έχουμε εμπλακεί ή τους έχουμε υποστηρίξει και στην τρομοκρατία εδώ στην πατρίδα μας...» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Ο Κόρμπιν, καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, έχει ταχθεί κατά της εμπλοκής της Μεγάλης Βρετανίας σε άσκοπους, όπως τους έχει χαρακτηρίσει, πολέμους, ιδιαίτερα δε, έχει αντιταχθεί, με σθένος, κατά των πρόσφατων πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο ίδιος πολιτικός είχε προκαλέσει τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού - και τότε ηγέτη των Εργατικών- Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας τον, ότι οδήγησε τη Βρετανία σε πόλεμο, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία πως ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής - κάτι που αργότερα επιβεβαίωσαν διεθνείς οργανισμοί. Δήλωνε δε ανοιχτά, πως η εμπλοκή της Βρετανίας ήρθε κατόπιν μυστικής συμφωνίας του Μπλερ με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το νεώτερο. Μάλιστα, το πόρισμα της Επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση αποδείχθηκε «κόλαφος» για τον Τόνι Μπλερ. 

Σημειώνεται, πως οι συνεργάτες του Κόρμπιν προσπάθησαν να τον πείσουν να μην κάνει τη δήλωση σχετικά με την εμπλοκή της Βρετανίας σε πολέμους στο εξωτερικό, δεδομένου, ότι αυτό μπορεί να του κοστίσει στις επερχόμενες εκλογές. 

 

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 


1 σχόλιο:

  1. Θα την πληρώσει άγρια στις εκλογές, αλλά τουλάχιστον οι Άγγλοι θα αρχίσουν να σκέφτονται τι φταίει και χάνονται αθώοι. Στο Μάτζεστερ τα θύματα ήταν νεαρά παιδιά...... Πολύ φρικτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή