Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε πρόεδρο τον Λουκά Παπαδήμο

 

 

        Νέος Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017, εξελέγη ο Λουκάς Παπαδήμος μέχρι σήμερα Αντιπροέδρός της. Η εκλογή του, αν και αναμενόμενη, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό, ο Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει χρέη Προέδρου την αμέσως επόμενη χρονιά, προκάλεσε ωστόσο αντικρουόμενα συναισθήματα. 

Κι αυτό, διότι ναι μεν ο Λ. Παπαδήμος διαθέτει δυνατό βιογραφικό με λαμπρές σπουδές και θητεία σε υψηλές θέσεις του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα, όμως τα πεπραγμένα του στην Ελλάδα έχουν επικριθεί ιδιαιτέρως.

 

 

 

                Η φούσκα του χρηματιστηρίου και η δοτή Πρωθυπουργία  

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

       Διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (1994-2002), μια θητεία, που συνδέθηκε με την αμαρτωλή περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας, των θαλασσοδανείων, της ...δημιουργικής λογιστικής και της εισόδου στο ευρώ. Ποτέ δε μίλησε για τα «μαγειρέματα» και οι εκθέσεις του ήταν πάντα στο γνωστό μοτίβο, με γενικολογίες και ευχολόγια, ώστε να μη διαταράσσεται το πανηγυρικό κλίμα των τότε κυβερνήσεων...     

      

Αποτέλεσμα εικόνας για loukas papademos jean claude juncker 

Το Νοέμβριο του '11 ανέλαβε για έξι μήνες την πρωθυπουργία. Θεωρήθηκε ένα είδος δοτού Πρωθυπουργού, που απλώς διεκπεραίωνε τις εντολές των διεθνών οικονομικών κέντρων που  τον επέβαλαν.

Αλλά και μετά την αποχώρησή του, συνέχισε να "αναμιγνύεται" εξαπολύοντας απειλές, non paper, ανοιχτές επιστολές προς τους Έλληνες πολίτες, ακόμα και εκβιαστικές οδηγίες για την ψήφο στις εκλογές, μέσω της Wall Street Journal!

 

 

 

 

Έγραφε η αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου για τον Λουκά Παπαδήμο (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=324953) :

 

"Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική".

 

 

      Τώρα, με ποιό σκεπτικό ένα ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα όπως η Ακαδημία Αθηνών, τον εκλέγει στην τιμητική θέση του Προέδρου, μόνο τα μέλη της, οι "Αθάνατοι", γνωρίζουν. Όμως τα συμπεράσματα είναι μάλλον προφανή, για όσους έχουν παρακολουθήσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς..



3 σχόλια:

  1. Η Goldman Sachs και στην Ακαδημία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ. ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι κι αλλιως ήταν μελος της και μετα αντιπροεδρος και αρα τον προοριζαν ολοταχως για προεδρο. Δεν αποκλειεται να μας τον ξανακαθίσουν για πραιμ μινιστερ μολις σουταρουνε τον Αλεξη.
    Οσο για τους ακαδημαικους, που καποτε χειροκροτουσανε σκυμενοι τον Παπαδοπουλο, απαξιωσαν τελειως την Ακαδημια. Στον Παπαδημο θα κολλησουν τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή