Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Βρετανία: Αύξηση αεροπορικών κρατήσεων λόγω Brexit





 




            Οι αεροπορικές κρατήσεις προς τη Βρετανία αυξήθηκαν το μήνα μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, καθώς οι ξένοι επισκέπτες εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για φθηνότερες διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω υποτίμησης της στερλίνας. Η ψήφος  υπέρ Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου οδήγησε σε πτώση της λίρας κατά περίπου 10% έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθιστώντας φθηνότερα τα ταξίδια στη χώρα για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.
«Το Brexit είχε έναν άμεσο, θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό προς το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερες των αναμενόμενων αφίξεις», ανακοίνωσε η εταιρία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων  ForwardKeys. 
Ειδικά οι κρατήσεις από χώρες εκτός της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 8,6% το μήνα  μετά το Brexit, κυρίως από τους επισκέπτες από Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και οι κρατήσεις από Ευρωπαίους σημειώνουν βελτίωση σε σχέση με τη μείωση κατά 6,8% που είχε παρατηρηθεί το μήνα πριν το Brexit. 
Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών αναμένεται να ενισχύσει τους τουριστικούς προορισμούς, τους ξενοδόχους, τα εστιατόρια και τα καταστήματα σε όλη τη Βρετανία, τα οποία αναμένουν επίσης να ωφεληθούν επιπλέον και από τον υψηλότερο αριθμό των ίδιων των Βρετανών, που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους.



Πηγή: iefimerida.gr από ΑΜΠΕ



 





1 σχόλιο:

  1. Και πριν αλέκτωρ φωνήσει, διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες, που μας τρέλλαναν με την καταστροφολογία, τί θα πάθει η Βρεττανία, το μέλλον της μαύρο κλπ. κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή