Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Παραίτηση στελέχους της Ν.Δ. λόγω δημοσιευμάτων για παιδεραστία



        

      Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής Κερκύρας, Νίκος Γεωργιάδης, παραιτήθηκε από το κόμμα, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, σχετικά με δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, η οποία τον εμπλέκει σε υπόθεση παιδεραστίας.  

Ο Νίκος Γεωργιάδης μίλησε για πόλεμο λάσπης και πολιτικές σκοπιμότητες. 

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που εκδίδει το Hot Doc, στη μηνυτήρια αναφορά του στην Εισαγγελία και στο δημοσίευμα, ισχυρίζεται πως ο Ν. Γεωργιάδης πριν μερικά χρόνια είχε συλληφθεί στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο, καθώς τότε υπηρετούσε σε θέσεις της Ε. Ε. και του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Hot Doc, ο Γεωργιάδης τότε ήταν απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μολδαβία για να επιβλέψει την οικονομία της και μάλιστα εκτελούσε χρέη συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών της χώρας αυτής. 


Ηδη, η Εισαγγελία στην Αθήνα, με επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, εξετάζει τη βασιμότητα των καταγγελιών και κυρίως, αν στοιχειοθετείται αδίκημα εκ μέρους τού πρώην βουλευτή, που να εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα τελούμενα «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».
Ο Κώστας Βαξεβάνης έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων για την υπόθεση και προτείνει να εξεταστούν. Στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας. 






Πηγή: cnn.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου