Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η Ν. Δ., μια μικρογραφία της Ελλάδας





http://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2016/01/kyriakos2.jpg




        Αρκεί να δει κανείς τί συμβαίνει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για να καταλάβει την Ελλάδα τού σήμερα:

Παντοκρατορία λίγων οικογενειών, υποτίμηση της νοημοσύνης του πολίτη, προώθηση κάθε διαπλεκόμενου, ως και γραφικών ακόμη, σε πόστα και κυρίως εξουσία πανίσχυρων μηχανισμών σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών.

Στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διεκδίκησαν την εξουσία δύο γόνοι πολιτικών οικογενειών, ο ..μαγκίτης πρώην Πρόεδρος Βουλής και ένας ..τηλεπωλητής! Από τόσα αξιόλογα στελέχη και προσωπικότητες που υπήρχαν, ουδείς άλλος κατάφερε να φτάσει μέχρι την υποψηφιότητα. Φ-ρ-ά-γ-μ-α!
Οι πρώτες εκλογές ματαιώθηκαν την τελευταία στιγμή, μυστηριωδώς και χωρίς επαρκή εξήγηση στους ψηφοφόρους τού κόμματος. Σιγά τώρα, ποιός τους λαμβάνει υπόψιν αυτούς...
Εξίσου μυστηριωδώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και ήταν τρίτος στις προτιμήσεις, τελικά πήρε την αρχηγία!!

Μεγάλη επιτυχία Βερολίνου και Βρυξελλών. Και να γίνει καμμία στραβή από τον Τσίπρα (που δεν...), έχουν πλέον τον άνθρωπό τους και ολόκληρο κόμμα μαζί τους
 Άλλωστε ο νέος αρχηγός έπιασε αμέσως δουλειά, δίνοντας το στίγμα του: Υπεραμύνθηκε της Eldorado Gold, χάριν, υποτίθεται, των χαμένων θέσεων εργασίας. (Φυσικά, λέξη για την καταστροφή ολόκληρης περιοχής και για το αίσχος της αποικιοκρατικής σύμβασης με το Δημόσιο...).

Επίσης, ποιός θυμάται τώρα τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με Siemens και Χριστοφοράκους... Άλλωστε δεν υπάρχει μέσα στη Βουλή και αυτή η ενοχλητική Πρόεδρος, η Κωνσταντοπούλου, να του λέει εις επήκοον όλων: "Εμάς κύριε Μητσοτάκη δε μας εξόπλισε το γραφείο η Siemens"!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου