Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

H κολοσσιαία εκστρατεία των δανειστών υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα



   

 

 

Είναι γνωστό, πως οι δανειστές και ειδικά οι Γερμανοί, επιθυμούν, όσο δεν παίρνει:

 

 

-  Να μην γίνει καν δημοψήφισμα.

 

- Να επικρατήσει οπωσδήποτε το "ναι", αν τελικά δεν μπορούν να  αποφύγουν το δημοψήφισμα.

 

-  Να φύγει η παρούσα ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα όσο πιο ταπεινωμένη γίνεται. Αυτή είναι η τελική επιδίωξη. Μάλιστα ο Ποτάμης είπε, ότι έχουν μισοέτοιμο το νέο σχήμα!!!

 

 

 

Οι λόγοι που θέλουν αυτά είναι πάααρα πολύ σοβαροί, αφού: 

 

 


- Οι   α γ ο ρ έ ς   ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά τη διαμορφωθείσα κατάσταση και μόνο με την αναγγελία δημοψηφίσματος, μιας και είναι γνωστό με τί τρόπους και κυρίως με πόσο χρήμα κρατιούνται οι δείκτες σε "αξιοπρεπή" πτώση... 

Αν τυχόν βγεί  "όχι" και παραμείνει στη θέση της η ίδια κυβέρνηση στην Ελλάδα, η κατρακύλα στις αγορές θα είναι πρωτοφανής, άσχετα από την ψύχραιμη εικόνα που θα μας δείχνουν...

 

- Θα πάρουν ένα καλό μάθημα όλοι οι ανυπότακτοι της Ευρώπης και ειδικά ο νότος, με άξονα την Ι σ π α ν ί α  και   Π ο ρ τ ο γ α λ ί α που έχουν το φθινόπωρο εκλογές. 

 

- Η περίφημη πολιτική της  λ ι τ ό τ η τ α ς   και η  Ε υ ρ ω ζ ώ ν η   θα έχουν δεχτεί το πιο καίριο πλήγμα στην ιστορία της Ευρώπης.

 

 

                                        Τα δίνουν όλα!

 

 

Ήδη το αποτελεσματικότερο και εκβιαστικότερο όπλο των δανειστών χρησιμοποιήθηκε και παρήγαγε κιόλας άμεσα αποτελέσματα: Το  κ λ ε ί σ ι μ ο   τ ω ν   τ ρ α π ε ζ ώ ν, που επέβαλε ο Ντράγκι...

 

Οι    μ ε γ α λ ο κ α ν α λ ά ρ χ ε ς  αφρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ με αλλεπάλληλα δελτία ...λοιμών, σεισμών και καταποντισμών και  μας δείχνουν συνέχεια το ..μεσαιωνικό μαρτύριο των συνταξιούχων στις ουρές. Tις ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ δεν τις έδειξαν ποτέ ούτε τις καθημερινές τεράστιες ουρές στα συσσίτια, καθότι αυτά δεν είναι ντροπή κατ' αυτούς. 

Όμως πολύ καλά κάνουν, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δε φρόντισε εγκαίρως να τους πάρει τις δημόσιες συχνότητες με τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε.

 

Ε π ί σ κ ο π ο ι   κ α ι   Α ρ χ ι ε π ί σ κ ο π ο ι,  ξεχνάνε ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και θρασύτατα καθοδηγούν το ποίμνιο υπέρ της μιας πλευράς. Πάλι, καλά να πάθει η αριστερή κυβέρνηση που  δείλιασε και δεν τράβηξε ένα χωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος, όπως υπάρχει σε όλα τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη. 

        

Καθημερινά, παρελαύνει ένας θλιβερός εσμός    η μ ε τ έ ρ ω ν.   Γνωστά πρόσωπα, εκπρόσωποι ΟΤΑ, προεδρεία επιστημονικών και επαγγελματικών σωματείων, μας λένε: Ναι! Ναι! Ψηφίστε "ναι"!

 

Σηκώθηκε και ο  κ ο υ ρ α σ μ έ ν ο ς της Ραφήνας για να μας συμβουλέψει βαθυστόχαστα, τί να κάνουμε. 

Στην ίδια γραμμή και ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, που φαίνεται να παίρνει (ανεπίτρεπτα!) θέση. 

Είχαμε και τον Αβραμόπουλο, που  φόρεσε τη σικ κουστουμιά και μας απηύθυνε διάγγελμα. Ο κύριος τίποτα! 

 

Το κερασάκι στην τούρτα: Προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση των σκυφτών στον Γιούνκερ, στο  Κ α λ λ ι μ ά ρ μ α ρ ο!


Και  ο σ μ ή   Ι ο υ λ ι α ν ώ ν:  Ήδη άρχισαν κάποιες ''περίεργες", όψιμες διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ και ίσως έπεται συνέχεια...


Φυσικά δε λείπουν τα ένδικα μέσα.  Π ρ ο σ φ υ γ ή   κατά του δημοψηφίσματος στο Συμβούλιο Επικρατείας και αναμένεται απόφαση. 

 

 

       Στέλεχος της επικοινωνίας και της διαφήμισης έλεγε αυτές τις μέρες:

"Πιό καλοοργανωμένη εκστρατεία  χ ε ι ρ α γ ώ γ η σ η ς  τ η ς   κ ο ι ν ή ς  γ ν ώ μ η ς, δεν έχω ξαναδεί. Πρόκειται για πολύ δαπανηρή επαγγελματική δουλειά και προφανέστατα έχουν  εμπλακεί και ειδικοί από το εξωτερικό".

 

Δεν έχει καθόλου άδικο. Ζούμε μέρες...  

 

 

 

6 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση είχε και λάθη και αστοχίες και κάμποση απειρία. Όμως εδώ έχουμε τα θηρία του κόσμου με επιρροή, δύναμη και απεριόριστο χρήμα να τα βάζουν με μία μικρή χώρα. Πόσο ν' αντέξει το έρμο το όχι; Όμως άλλη λύση δεν έχουμε. Είτε με ναι είτε με όχι θα επιχειρήσουν να μας πατήσουν, οπότε καλύτερα να μην τους δώσουμε τη χαρά να γονατίσουμε. Όχι, όχι, όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ. ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ΑΔΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι φανατικός στις επιλογές μου. Όμως αυτό που βλέπω σήμερα στο ΣΚΑΪ, με κάνει έξω φρενών. Από το πρωί προπαγανδίζουν χυδαία με τα πιο ακραία σενάρια, με ό,τι σκεφτούν πιο εκφοβιστικό, τί κούρεμα καταθέσεων, ακόμα και καταθέσεων εξωτερικού(!!!) οι αχρείοι, μέχρι για ουρές κατοχικής πείνας την επόμενη βδομάδα!!! Και να αμφιταλαντευόμουν τί θα ψηφίσω, τώρα δεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβερνηση πατουσε σε δυο βαρκες και τωρα την πληρωνει. Χρωστανε τ αντερα τους οι καναλαρχες και εξακολουθουν να εκπεμπουν και να λενε ολα αυτα τα αισχρα.. Προς γνωσιν.

      Διαγραφή
  4. Πάντως δίνουν φοβερή μάχη μέχρι τελευταία στιγμή οι δανειστές!
    Τα δίνουν όλα!
    Μέσω των F.T. πετάξανε τα περί κουρέματος των καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ και μετά τα μάζεψαν!
    Πριν λίγο ο Γιούνκερ ο γελοίος (μα εντελώς) μόλις λίγες ώρες πριν τη κάλπη δήλωσε ότι τάχα ο Τσίπρας δεν ήθελε να φορολογήσει τους πλούσιους!
    Φως φανάρι ότι στοχεύουν τον επηρεασμό των φτωχών ψηφοφόρων..............
    Φως φανάρι ότι χτυπάνε πάτο. Ευρώπη για κλάματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή