Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη για προσβολή αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Twitter






















      Ο 18χρονος Τόμ Ντέιλι και ο συναθλητής του, κατετάγησαν στην τέταρτη θέση στο άθλημα της συγχρονισμένης κατάδυσης, αν και τα προγνωστικά τους ήθελαν να διεκδικούν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Το μήνυμα στο Twitter,  που έλαβε ο Ντέιλι από έναν 17χρονο έλεγε: «Πιστεύω να γνωρίζεις ότι απογοήτευσες τον πατέρα σου».

      Ο πατέρας του 18χρονου αθλητή απεβίωσε τον περασμένο χρόνο μετά από μάχη με την επάρατη νόσο. Πριν από τους Αγώνες,  ο αθλητής είχε δηλώσει στο BBC: «Με την κατάκτηση ενός μεταλλίου, όλα όσα πέρασα θα αξίζουν τον κόπο. Το κάνω για τον πατέρα μου και τον εαυτό μου. Είναι όνειρό μου να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πατέρας μου ανέκαθεν με στήριζε. Θα είναι ξεχωριστό να καταφέρω κάτι γι’ αυτόν».

      Ο Ντέιλι απάντησε στο μήνυμα: «Αφού έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, θα είσαι ηλίθιος αν μου στέλνεις κάτι τέτοιο...»

Αργότερα ο νεαρός ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του, ενώ ο αθλητής δέχθηκε σωρεία υποστηρικτικών μηνυμάτων.

Ο 17χρονος συνελήφθη και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για προσβλητική συμπεριφορά.

 

 

 

 


 

 

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το Κατάρ παράγγειλε 200 άρματα μάχης για χρήση σε ...πόλη!!!


    

  Πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο εμιράτο, που αγοράζει έναντι πακτωλού εκατομμυρίων  τα πάντα στον πλανήτη, από εταιρίες, μέχρι αθλητές και η φήμη του  ενισχύεται ιδιαιτέρως, από τις κοσμικές εμφανίσεις ανά τον κόσμο, της συζύγου του εμίρη, σεϊχας Μοζά, η οποία μάλιστα, εξαγόρασε πρόσφατα και το διάσημο οίκο μόδας Valentino...                  Παρ' όλα αυτά, πίσω από τη λαμπερή του όψη, φαίνεται πως κρύβεται ένα καταπιεστικό καθεστώς, που ανησυχεί για κοινωνικές εντάσεις, αφού σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, κάλεσε γερμανική εταιρεία να καταθέσει προσφορά για να του προμηθεύσει  200 άρματα μάχης. Πιστεύεται ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται να αγοράσει το μοντέλο Α7 των αρμάτων Λέοπαρντ 2, το οποίο είναι σχεδιασμένο για μάχη μέσα στον αστικό ιστό(!), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πολύ ισχυρό κλιματισμό που το καθιστά κατάλληλο για τις θερμοκρασίες της ερήμου... 

 

       Η ενέργεια ενδέχεται να πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία και ήδη ο Φόλκερ Μπεκ του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πρασίνων, τόνισε, ότι διαφωνεί με την πώληση αρμάτων στο Κατάρ λόγω της κατάστασης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. 

 

Στελέχη της  εταιρείας  επισκέφθηκαν το Κατάρ πριν από εβδομάδες, για να συζητήσουν την αγορά των αρμάτων, ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.....


 

 

 

Πηγή: capital.gr από  ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα, ακόμα στον απόηχο του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου...



      Δε λέει να κοπάσει  ο θόρυβος, για το αν σωστά τιμωρήθηκε η αθλήτρια, λόγω κάποιου tweet με ρατσιστικές αναφορές για αφρικανούς μετανάστες, λες και αυτό είναι λίγο...       Βέβαια, ως συνήθως, ελάχιστοι σκέφθηκαν ή ερεύνησαν λίγο παραπάνω, αφού ζούμε ακόμα με τις υψίστου κάλλους εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος με τις ...δαφνοστεφανωμένες υπερβολές. 

Ίσως και γι αυτό, στον αποκλεισμό από τους ολυμπιακούς του επίσης μεγάλων επιδόσεων Δ. Χονδροκούκη λόγω ντόπινγκ, ούτε μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε ούτε θεωρήθηκε θέμα, άξιο συζήτησης....

       Πάντως, η Βούλα Παπαχρήστου αποτελεί  εξαιρετική περίπτωση. Μπορεί να εγκατέλειψε το Λύκειο, αλλά τί σημασία έχει, αφού και πολύ  καλές αθλητικές επιδόσεις πέτυχε και μέχρι τα εικοσιτρία της κατάφερε αρκετά πράγματα; Όπως :

 

-Να είναι τόσο κοινωνική, που προλάβαινε να στέλνει στον Κασιδιάρη ευχές για τη γιορτή του, ευχόμενη να είναι πάντα ...αληθινός!

-Να είναι τόσο δυναμική, που ποζάριζε στο διαδίκτυο με 45άρι πιστόλι!

-Να είναι τόσο πατριώτισσα, που ανέβαζε βιντεάκια με αερομαχίες με το σχόλιο "γ..μα τους κω..τουρκους"!

-Παράλληλα όμως με το μπόλικο πατριωτισμό της, να είναι συγχρόνως τόσο ανοιχτή, διεθνίστρια να το πω, προκομμένη να το πω, ώστε να λαμβάνει μέρος σε αθλητικά μήτινγκ, για λογαριασμό της ....τουρκικής ομάδας Φενέρ-Μπαχτσέ, δηλώνοντας  πόσο είναι χαρούμενη!

Μιλάμε δηλαδή, για τον ανθό του Έθνους!

       Πάντως  τόσοι φίλοι και οπαδοί της, ας μην ανησυχούν. Εκτός από μέλλον στον αθλητισμό, την περιμένει -αν το θελήσει- στα σίγουρα μια θέση στο ψηφοδέλτιο των ...χρυσών αυγών. 

       Εκτός κι αν αλλάξει ρότα. Έχει όλο τον καιρό μπροστά της.  Ο Θεός να τη φωτίσει...

 

 

 

Τελετή έναρξης ολυμπιακών αγώνων: Μάλλον απογοήτευση






      Πολύ χρώμα, πολλή μουσική και ολίγον από Σαίξπηρ…

Ανάμεικτα τα συναισθήματα και ποικίλα τα σχόλια που έκαναν το γύρο του κόσμου κατά τη διάρκεια της τελετής στο διαδίκτυο, ακόμη και από τους ίδιους τους Βρετανούς που έδειχναν περισσότερο απογοητευμένοι, παρά υπερήφανοι για το θέαμα που αντίκρυσαν, εκτός από τα βρεττανικά ΜΜΕ, που έγραψαν σύσσωμα για θρίαμβο... Πάντως, δεν ήταν σαν την Αθήνα, δεν ήταν σαν το Πεκίνο, αν και στις  περιπτώσεις αυτές μιλάμε για ιστορία χιλιάδων χρόνων…

 

 

 

 

      Η αρχή έγινε με την αγροτική ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακολούθησε η παρουσία του σπουδαίου σαιξπηρικού ηθοποιού Κένεθ Μπράνα, ο οποίος απήγγειλε  Σαίξπηρ, προαναγγέλλοντας την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης. Εργοστάσια χάλυβα, εργάτες, ιδιοκτήτες και ένα χορευτικό που κέρδισε τους θεατές, έφτασαν στη σφυρηλάτηση των Ολυμπιακών κύκλων και υψώθηκαν στον ουρανό του Λονδίνου. Έγινε αναφορά στα πολιτικά δικαιώματα και τον Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παιδική λογοτεχνία και το εθνικό σύστημα υγείας (!) ήταν από τα μεγαλύτερα κεφάλαια των Βρεττανών στην τελετή. Είδαμε γιατρούς να  διασκεδάζουν και ασθενείς να χορεύουν με νοσοκόμες…! Το γεγονός ότι σήμερα στη Βρεττανία το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, με δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες, με μεγάλες λίστες αναμονής στις επισκέψεις στα ιατρεία,  στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις χειρουργικές επεμβάσεις, δεν απέτρεψε τους διοργανωτές από να το διαφημίσουν κατά κάποιο τρόπο. .

 

 

 

      Ο,τι είχαν και δεν είχαν οι Βρετανοί το παρουσίασαν, το έριξαν στη μάχη. Ηθοποιούς, μουσικές, τον τελευταίο Τζέιμς Μποντ, τον Ντάνιελ Κρεγκ, το αυτοκινητάκι τους το  Mini Cooper, το ροκ, τους Μπιτλς, το Mr Bean. Μέχρι και τη βασίλισσα Ελισάβετ... πέταξαν από το ελικόπτερο με αλεξίπτωτο, αν και το τρυκ δεν προκάλεσε το γέλιο.

 

 

Σε γενικές γραμμές πολύ «φτωχό» το θέμα των Βρετανών παρά τα ποσά που δαπανήθηκαν και χωρίς πολλή φαντασία για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή. Μεγάλο μέρος καλύφθηκε από μουσική, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο διαδίκτυο και στα social media, από τη σύγχρονη ιστορία τους. Αυτά τα....ολίγα.

Τη βραδιά έκλεισε ευχάριστα ο Πολ Μακάρτνεϊ με μια ακόμη μουσική νότα, καλωσορίζοντας με τη σειρά του αθλητές και επισκέπτες στο Λονδίνο, το παγκόσμιο κέντρο του αθλητισμού για τις επόμενες 17 ημέρες...



Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων



Πηγή:gazette.gr

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο


      Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο,  o 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ. H τράπεζα αυτή είχε καταρρεύσει, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ!

Οι δεκαέξι  κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αφορούν σε συνωμοσία και απάτη, με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοπίηση της το 2009.

Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στην οικογένεια  χρεωκοπημένου επιχειρηματία, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.

Έτσι η τράπεζα ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη,   με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, δηλαδή τις ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων, που τη γονάτισαν και οδήγησαν στην εθνικοποίησή της.

Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και οι συγκατηγορούμενοί του χρέωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από το πακέτο στήριξης που έλαβε η Ιρλανδία, η οποία  οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας.

Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες.

 

 

 

Πηγή:  eleftheriskepsii.blogspot

Τέλος η ρευστότητα από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

       Από αύριο σταματά η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).  Πλέον,  ως μόνη πηγή άντλησης ρευστότητας για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απομένει ο έκτακτος μηχανισμός της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance - ELA).

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «λόγω της λήξης, στις 25 Ιουλίου 2012, του σχήματος επαναγοράς τους, τα ομόλογα που εκδόθηκαν ή φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα καταστούν προσωρινά μη επιλέξιμα για χρήση ως ενέχυρο σε πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος». Προσθέτει:  «Μετά την αξιολόγηση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, θα επανεξεταστεί και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις».

 

 

 

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εκπληκτική πολιτική δήλωση του Φερνάντο Αλόνσο για τις χώρες του Νότου





        O θριαμβευτής μετα την επική νίκη του στο γερμανικό Γκραν- Πρι της Formula 1, Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο, πριν ακόμα κατέβη από το  βάθρο στο Χοκενχάιμ, δε δίστασε να πετάξει τα βέλη του για την πολιτική της Γερμανίας απέναντι στις χώρες του Νότου, δίπλα στον αντίπαλό του Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, δηλώνοντας: "Δε ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια, στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα, να νικά στη Γερμανία, είναι κάτι πολύ καλό!".  Όσο για τον Έλληνα σχεδιαστή, δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Τομπάζη, επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari!

 

 

                      Ποιός είναι ο Έλληνας σχεδιαστής της Ferrari 

 

        

Ο Νικόλας Τομπάζης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και είναι γιος του σημαντικού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Όμως, ο στατικός χαρακτήρας των κτηρίων δεν τον συνάρπαζε τόσο, όσο η ταχύτητα των αυτοκινήτων ή των αεροπλάνων. Όταν τελείωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο του Ψυχικού, σπούδασε Μηχανολογία στο Trinity του Cambridge και στη συνέχεια Αεροναυπηγική στο Imperial College του Λονδίνου.

Το όνειρό του έγινε πολύ γρήγορα πραγματικότητα. Το 1992 κατάφερε να προσληφθεί  σε μια ομάδα της Formula 1. Ξεκίνησε ως αεροδυναμιστής στην Benetton και από το 1993 ως το 1995 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής της ομάδας. Αντικείμενό του δηλαδή, ήταν να σχεδιάζει ένα μονοθέσιο, που με βάση τα υλικά που είχε στην διάθεσή του, τον κινητήρα που χρησιμοποιούσε και τους περιορισμούς από τους κανονισμούς του αθλήματος, θα μπορούσε να αποδώσει το μέγιστο με τις μικρότερες τριβές. 

Το 1997 πήγε στην Ferrari και μέσα σε ένα χρόνο ανέλαβε  επικεφαλής του τμήματος. Έμεινε ως το 2004 όταν και μετακόμισε στην Αγγλία, για να αναλάβει τον ίδιο ρόλο στην McLaren. Όμως το 2006, επέστρεψε και πάλι στη Ferrari και μάλιστα ως αρχισχεδιαστής, αυτήν τη φορά.

Πλέον, τα μονοθέσια με τα οποία αγωνίζεται η ιταλική ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1 τα τελευταία επτά χρόνια, είναι δικές του δημιουργίες. «Τα πάντα εκτός από τη μηχανή!», σπεύδει, βέβαια, να συμπληρώσει ο ίδιος, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. 







Πηγή: NDTVSPORTS, newsbomb.gr 

 

 

Ξαφνική επίσκεψη...Μπίλ Κλίντον!


Κλίντον: Πιστεύω ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε



   

      Ο πρώην πλανητάρχης πραγματοποίησε  επίσκεψη, που εντελώς ακατανόητα είχε το χαρακτήρα επίσημης επίσκεψης, ενώ ούτε στη χώρα του, ούτε στη διεθνή σκηνή έχει πλέον θεσμικό ρόλο.  

Παρ' όλα αυτά, συμμετείχε στο Μέγαρο Μαξίμου σε ευρεία σύσκεψη (!),  με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των μελών της  κυβέρνησης Δημ. Αβραμόπουλου, Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη, παρόντων ελληνοαμεικανών, όπως ο πρόεδρος της Dow Chemical Άντριου Λιβέρης και ο δικηγόρος Τζωρτζ Στάμας και του γνωστού  επιχειρηματία Γιώργου Δαυίδ, του επικεφαλής της 3Ε...

Προηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας περίπου 45 λεπτών με τον κ. Σαμαρά, με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την εξεύρεση λύσεων.

Ο πρώην πλανητάρχης ήταν προσκεκλημένος της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία», με στόχο να βοηθήσει τόσο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Η προσπάθεια επικεντρώνεται σε νευραλγικούς τομείς όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, η Δικαιοσύνη και η Παιδεία...

Είναι αξιοσημείωτο, ότι προηγουμένως ο Μπιλ Κλίντον πέρασε από Κύπρο, όπου μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Μετά την Ελλάδα μεταβαίνει στη Μ. Βρεττανία, όπου και εκεί θα μιλήσει  πάλι σε έλληνες (!) ομογενείς και επιχειρηματίες, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή: Καθημερινή, zeidoron

 

 

 

.

 

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Νέοι θρίαμβοι ελλήνων μαθητών στη 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα!

















































































































































      Ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε στην Αργεντινή από τις 4 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2012.

Το Χρυσό μετάλλιο έπεσε μάλιστα σε ελληνικά χέρια για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας διακρίθηκαν.

Οι νέοι 'Έλληνες με όπλο τους το ταλέντο τους στα μαθηματικά, συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, δικαιώνοντας το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση.Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

 

   Οι μαθητές που διακρίθηκαν:

 

   Λώλας Παναγιώτης Τρίκαλα Χρυσό Μετάλλιο

   Δημάκης Παναγιώτης Αθήνα Αργυρό Μετάλλιο

   Μουσάτωβ Αλέξανδρος Αθήνα Χάλκινο Μετάλλιο

   Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Ρόδος Χάλκινο Μετάλλιο 

   Τσίνας Κωνσταντίνος Τρίκαλα Χάλκινο Μετάλλιο

   Τσαμπασίδης Ζαχαρίας Κατερίνη Εύφημη Μνεία

 

 


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ, παρτίδα της Coca Cola zero


       Δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα
ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της COCA COLA στη Κρήτη και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ., διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος  και ταινιοειδούς σχήματος. 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση  της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά. Το δείγμα στάλθηκε για σχετικές εργαστηριακές δοκιμές,  όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος, ταινιοειδούς σχήματος, διαστάσεων 2,5 x 0.5 cm!.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν  να μην το καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.

 

 

 

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η φωτογραφία της χρονιάς: ή "Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε..."...






       Eίτε πρόκειται για τους νεόπλουτους   του μυκονιάτικου Νammos, είτε για τα κλαρίνα της Πάτρας, εν και το αυτό. Ο σημερινός - ανεκδιήγητος δυστυχώς- Έλληνας,  με το άλλοθι της δήθεν διασκέδασης συνεχίζει τον ηθικό κατήφορο....

Αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία από το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας (περιοχή Σέλλα στην Αχαϊα)- που δείχνει τον κόσμο  να γελά και να διασκεδάζει χορεύοντας, ενώ ατενίζει αδιάφορα  το πύρινο μέτωπο της καταστροφής του τόπου του!

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και βίντεο από το πανηγύρι - της ντροπής....

 

 

Πηγή: kourdisto portokali από nonews-news.







Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Π. Τατούλης προσέφυγε στον Χ. Ράιχενμπαχ για ειδικές οικονομικές ζώνες!!!






                

             Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιστολή προς τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ, που έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ζητώντας του να συμβάλει στην αυτοδυναμία των περιφερειών για έξοδο από την κρίση, "νομιμοποιώντας" κατά κάποιο τρόπο και αναγνωρίζοντας θεσμικό ρόλο , εν είδει "πρωθυπουργού προτεκτοράτου" στον κ. Ράιχενμπαχ!

      

      Ο περιφερειάρχης όμως, αναφέρθηκε και  σε έκθεση Γερμανικού Ινστιτούτου, περί της ανάγκης στην Ελλάδα, για μια «Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottom up) και δημιουργία   «Ε ι δ ι κ ώ ν     Ζ ω ν ώ ν  Εκσυγχρονισμού» με ειδικό καθεστώς....

Πρόκειται φυσικά για τις περίφημες ειδικές οικονομικές ζώνες   πιο φθηνής εργασίας, σε περιοχές με υψηλή ανεργία, για τις οποίες έχει γίνει πολύς θόρυβος τελευταία. Μάλιστα και το Υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε σ' αυτές, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, όπου μιλάει για  προσλήψεις ανέργων και "ευάλωτων κοινωνικών ομάδων", που με τη σειρά τους θα ενταχθούν σε "τοπικά σχέδια απασχόλησης".

Κατά τη γνώμη άλλων όμως, αυτές οι ζώνες δε θα είναι, παρά  "σκλαβοπάζαρα" για ανέργους και μετανάστες, με στόχο την προσφορά  πάμφθηνου εργατικού δυναμικού στην αποικιοκρατική επέλαση διεθνών επενδυτικών συμφερόντων, που  επιθυμούν να καρπωθούν  πλουτοπαραγωγικές πηγές, για  κέρδη χωρίς κανένα κοινωνικό αντάλλαγμα.


     Είναι προφανές, ότι οι όροι εθνική υποτέλεια και εξευτελισμός του ανέργου, μάλλον δε θυμίζουν απολύτως τίποτα στον αριστερών  καταβολών μάλιστα,  περιφερειάρχη....

 

 

 

 

 

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Προσωρινή έκθεση τρόικας: '' Καταστροφική η κατάσταση στην Αθήνα"


                                                                           

      Η προσωρινή έκθεση της Τρόικας, που κυκλοφόρησε στη γερμανική εφημερίδα ''Rheinische Post'' αναφέρει χαρακτηριστικά:   "Καταστροφική η κατάσταση στην Αθήνα , αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί" , ενώ η Α. Μέρκελ τονίζει, ότι το περισσότερο που θα μπορεί να πάρει η Ελλάδα είναι μόνο μία παράταση μερικών εβδομάδων. Ο πρόεδρος τώρα των γερμανών βιομηχάνων αναφέρει χαρακτηριστικά : Δε μπορεί μία χώρα να παραλύει μόνιμα την οικονομική δύναμη μιας νομισματικής ένωσης. 

Όσο για τον γ.γ. των Χριστιανοκοινωνιστών , οι δηλώσεις του είναι παραπάνω από σαφείς : ''από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η Ελλάδα έχει μία ευκαιρία, μόνον εάν εγκαταλείψει το ευρώ ''. Η πολιτική, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να κάνει μια σαφή πρόταση στην Αθήνα, που θα αποτελείται από τρία στοιχεία: 

«Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, παραμένει όμως στην Ε.Ε.

Δεύτερον, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ ως πρόγραμμα ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας.

Τρίτον, δυνατότητα επιστροφής στο ευρώ, όταν η Ελλάδα θα έχει εξυγιανθεί».



Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Wikileaks: Διετέλεσαν έμμισθοι της ΚΥΠ, Ν. Μιχαλολιάκος, Κ. Πλεύρης;




 

 

 

 


     


     

            

     

          Ανέκαθεν αναρωτιόμασταν, αν το κύκλωμα που στοιχειώνει ακόμα την Ελλάδα, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά  τα  συγκοινωνούντα δοχεία της επίσημης εξουσίας με ακραίους χώρους, τρομοκρατικές οργανώσεις, τυφλά χτυπήματα και κουκουλοφόρους. Αυτή η άποψη έχει μεν παγιωθεί στη συνείδηση πολλών, αλλά συγχρόνως,  τα έγγραφα που κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα είναι εκ φύσεως εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθούν απόλυτα. Άλλωστε, ποιά μυστική υπηρεσία θα αποκάλυπτε τους πράκτορές της;


          Πρόσφατα, τα  Wikileaks επανέφεραν στη δημοσιότητα ένα έγγραφο της Κ.Υ.Π. (σημερινής Ε.Υ.Π.) του 1981, που ανέφερε, ότι Νίκος Μιχαλολιάκος, Κωσταντίνος Πλεύρης και Πολύδωρος Δάκογλου, ήσαν μεταξύ αυτών που μισθοδοτούνταν την περίοδο ‘80-‘82 ως συνεργάτες της, για αδιευκρίνιστες υπηρεσίες. 

          Το  έγγραφο αυτό, αν και  δεν έχει απορριφθεί επισήμως  από την ΚΥΠ,   κρίθηκε πλαστό στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη  λόγω ανυπαρξίας του ονόματος του υπογράφοντος ταγματάρχη.

    Η δικαιοσύνη ουδέποτε όμως εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και ούτε διατάχθηκε έλεγχος των πρακτικών και των αρχείων της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές.

    Η απόφαση αφορά μόνο την πλαστότητα του εγγράφου και όχι το αν οι αναφερόμενοι σ' αυτό, ήταν ή όχι  έμμισθοι της ΚΥΠ.

          

                                           Mισθοί  μαμμούθ !

     

          Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ο νυν  επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος ελάμβανε μηνιαίο μισθό 120.000 δρχ. και ο Κων/νος Πλεύρης 200.000 δρχ.,  όταν ο μέσος μισθός -τότε- κυμαινόταν μεταξύ 12-15.000 δρχ! 

    Επίσης, μισθοδοτούνταν με 92.000 δρχ. κι ο πρόεδρος της ΕΝΕΚ (εθνικιστική νεοναζιστική οργάνωση) και εν συνεχεία, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Πολύδωρος Δάκογλου, κι ο προσφάτως καταδικασθείς για υποθέσεις εκβιασμών  εκδότης-ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, με μισθό 180.000 δρχ.!

     


    Ο σχετικός σύνδεσμος από τα wikileaks:

    http://wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981

     


     


    Πηγή: Sofokleousin.gr