Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Π. Τατούλης προσέφυγε στον Χ. Ράιχενμπαχ για ειδικές οικονομικές ζώνες!!!






                

             Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιστολή προς τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ, που έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ζητώντας του να συμβάλει στην αυτοδυναμία των περιφερειών για έξοδο από την κρίση, "νομιμοποιώντας" κατά κάποιο τρόπο και αναγνωρίζοντας θεσμικό ρόλο , εν είδει "πρωθυπουργού προτεκτοράτου" στον κ. Ράιχενμπαχ!

      

      Ο περιφερειάρχης όμως, αναφέρθηκε και  σε έκθεση Γερμανικού Ινστιτούτου, περί της ανάγκης στην Ελλάδα, για μια «Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottom up) και δημιουργία   «Ε ι δ ι κ ώ ν     Ζ ω ν ώ ν  Εκσυγχρονισμού» με ειδικό καθεστώς....

Πρόκειται φυσικά για τις περίφημες ειδικές οικονομικές ζώνες   πιο φθηνής εργασίας, σε περιοχές με υψηλή ανεργία, για τις οποίες έχει γίνει πολύς θόρυβος τελευταία. Μάλιστα και το Υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε σ' αυτές, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, όπου μιλάει για  προσλήψεις ανέργων και "ευάλωτων κοινωνικών ομάδων", που με τη σειρά τους θα ενταχθούν σε "τοπικά σχέδια απασχόλησης".

Κατά τη γνώμη άλλων όμως, αυτές οι ζώνες δε θα είναι, παρά  "σκλαβοπάζαρα" για ανέργους και μετανάστες, με στόχο την προσφορά  πάμφθηνου εργατικού δυναμικού στην αποικιοκρατική επέλαση διεθνών επενδυτικών συμφερόντων, που  επιθυμούν να καρπωθούν  πλουτοπαραγωγικές πηγές, για  κέρδη χωρίς κανένα κοινωνικό αντάλλαγμα.


     Είναι προφανές, ότι οι όροι εθνική υποτέλεια και εξευτελισμός του ανέργου, μάλλον δε θυμίζουν απολύτως τίποτα στον αριστερών  καταβολών μάλιστα,  περιφερειάρχη....

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου