Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η Ολλανδία γιορτάζει!


 


  

      30 Απριλίου, μέρα της Βασίλισσας στην Ολλανδία, είναι αργία και οι Ολλανδοί μέσα στα πορτοκαλιά χρώματα του βασιλικού οίκου της Οράγγης,  βρίσκουν ευκαιρία να γιορτάσουν, να πιουν και να διασκεδάσουν  από την παραμονή το βράδυ...

Και γιατί όχι; Αν και είναι εταίροι μας στην Ε.Ε., η οικονομία τους παραμένει ακόμα ΑΑΑ....

 

 



πανηγυρισμοί, παραδόξως με ήλιο!



κλόουν για τους μικρούς



από γιορτές στο Άμστερνταμ

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ!


 




-Εις ένδειξιν σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, ο πολύς και ....διαβαστερός Χρυσοχοϊδης, εξαπέλυσε  όψιμο πογκρόμ κατά μεταναστών και στοιβάζει όσους μπορέσει άρον-άρον σε στρατόπεδα, έστω μέχρι τις εκλογές...Μετά; Θα δούμε!

 

- Ακριβώς λίγο πριν μπούμε στο παραβάν  για να ψηφίσουμε, συλλαμβάνουν τον.....Τσοχατζόπουλο, ώστε μέχρι τότε  νά  'χουμε να λέμε για  τα τόσα (παραγεγραμμένα!) αδικήματά του.

 

 - ....Υποστήκαμε μέχρι και .......διάγγελμα(!) από τον υπάλληλο των διεθνών τραπεζών και τοποτηρητή του ΔΝΤ,  "πρωθυπουργό"  Παπαδήμο. 

 

- Στο χορό των προεκλογικών εκβιασμών επιστρατεύτηκε και ο έτερος τραπεζίτης, ο Προβόπουλος, της εν πολλαίς αμαρτίες Τραπέζης Ελλάδος, που μας είπε θρασύτατα, τί ακριβώς πρέπει να ψηφίσουμε, για να μην έρθει η ...κόλαση και άλλα δεινά.

 

- Μέχρι και το Μάκη Ψωμιάδη, που κατοικοεδρεύει τελευταίως στα Σκόπια,  θυμήθηκαν και έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου  να εκδοθεί οπωσδήποτε μέχρι τις εκλογές!

 

- Ακούστηκε, ότι θα συλλαμβάνουν μέχρι τις εκλογές, κάθε μέρα από ένα συγγενή του Τσοχατζόπουλου ( Η προφυλακισθείσα  κόρη του μάλιστα, κατελήφθη τόσο εξ απήνης, που προσαχθείσα, επρονόησε να έχει μαζί της σακκίδιο με τα προσωπικά της είδη,  για την .....ενδεχόμενη φυλάκισή της! ). 


- Επίσης, προκειμένου να πειστούμε επιτέλους,  ότι "μαζί τα φάγαμε", ώστε να αισθανθούμε ένοχοι και να αντέξουμε τα επερχόμενα μέτρα,  κάθε μέρα θα αποκαλύπτονται νέοι ορυμαγδοί "αποκαλύψεων" για χιλιάδες μαϊμού συντάξεις και επιδόματα. Και μια απορία: Τί σύμπτωση, οι αριθμοί τους να είναι 200.000 ακριβώς και όχι π.χ. 192.755... (Άσε που ο Κουτρουμάνης λέει για 40 χιλ., το υπουργείο του για 200 χιλ., κ.ο.κ)

                                   

                                           Το αποτέλεσμα

 

Τελικά αναλογιζόμαστε, μήπως αντί να καταναλώνουν τόση φαιά ουσία για σχέδια επί σχεδίων για να πειστούμε να τους ξαναψηφίσουμε και προφανώς συσκέπτονται με ειδικά κέντρα αποφάσεων για τη επίτευξη του σκοπού τους, τί καλά που θά 'τανε να έπρατταν τα ίδια για να σωθεί η χώρα! 

 Αλλά, φευ! Αυτό είναι ένα απατηλό όνειρο. Άλλωστε, το σχέδιό τους, δεν πάει άσχημα. Ήδη, δεν είναι και λίγοι, αυτοί που:

 

- Έχουν τόσο θολώσει, που σκέφτονται να μη ψηφίσουν. Φυσικά, η "ψήφος" αυτή θα προσμετρηθεί ωραιότατα υπέρ των δύο πρώτων κομμάτων!

 

- Πιστεύουν, ότι, "ναι,  πιθανόν και να τα φάγαμε μαζί"...

 

- Σκέφτονται, "ε, δεν ήσαν και τόσο άθλιοι, όσοι μας διοικούσαν"....

 

- Δεν προλαβαίνουν να σκεφθούν τα περί της ψήφου, αφού μετράνε τα ακίνητα του Τσοχατζόπουλου.

 

- Έχουν ήδη ξεχάσει, ότι υπάρχει το μεγάλο κεφάλαιο.

 Και μας ατενίζει σιωπηλό και κυρίως, ακλόνητο......

 



  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξαφνική δωρεά 2 εκ. ευρώ στο Ίδρυμα K. Καραμανλή από εταιρία offshore!




      Kαι μέσα στο πέλαγος των προβλημάτων της χώρας, έρχονται στο φως κάποιες περίεργες ειδήσεις, όπως αυτή για εισροή πακτωλού χρημάτων στο ....Ίδρυμα K. Καραμανλή! Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε, ότι το Ίδρυμα δέχθηκε προ μηνών μία δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ, από εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει, ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά και αρνούμενο να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο.

      Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΔΟΕ έδωσε άμεσα εντολή να συνταχθεί πλήρης φάκελος, τον οποίο και θα αποστείλει εντός των ημερών στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει για την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης. Ο  πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος αντιεισαγγελέας κ. Νικολούδης και ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνης, ήδη  ερευνούν τη σχετική δωρεά και στόχος θα είναι και η τράπεζα  που δέχθηκε το περίεργο έμβασμα και δεν ενημέρωσε αμέσως (ως όφειλε με βάση το Ν. 3691/2008) την Επιτροπή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά τα δημοσιεύματα, εμφανίστηκε κάποιος Αθανάσιος Λουκόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει, ότι έχει δημιουργήσει αγαθοεργές fund, καθώς και ότι προχώρησε στη δωρεά εκτιμώντας διαχρονικά το έργο του Ιδρύματος Καραμανλή....

      Θα περιμένουμε την έρευνα, πάνω σε αυτή την ιδιαιτέρως θολή ιστορία, που δεν πείθει μέχρι στιγμής κανέναν....





Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟ LIFESTYLE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ!....

 

 

 

                                     Γιάννα Αγγελοπούλου, ή,  το απόλυτο Ekalistyle... 

 

 

 

 

 

 

        

 

 Δεν προσγειώθηκαν εξωγήινοι, για το σπίτι του ζεύγους Αγγελοπούλου πρόκειται:

 

                       

    ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ LIFESTYLE

 

       

Η  εκπληκτική  εμμονή  μιας  (ελέω ονόματος)  πολιτικού,  σε   τσάντες  απίθανου κόστους.  Chanel  σε όλα τα χρώματα,  Hermes και  Gucci , ωσάν  να εκπροσωπεί κάποιο .....εμιράτο.  

 

 

 

 

 






                                        


  

http://www.e-gynaika.gr/fashion/special-edition-gucci-bag/

 

 

 

  Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κοντά στο λαό,  στα βήματα του Αντρέα...








        Όμως η συμβία με το Botox, δεν αρκείται σε όσα "εισέρρευσαν" και δε  συμβιβάζεται, παρά μόνο με μία ακόμα αγορά: Ένα νεοκλασσικό, σε έναν από τους ακριβώτερους δρόμους του κόσμου, ακριβώς απέναντι από την Ακρόπολη....

 



Πάντως ακόμα και ενώπιον του ανακριτού και εν μέσω ταπεινωτικών αποδοκιμασιών, η σύζυγος του Άκη μεταβαίνει με το σύνηθες πολυτελές της look  και τσάντα Dior 3.000 ευρώ!









Πηγή: Protothema.gr, Spitoskylo.gr






Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Ζητούν από το στρατό να παραδώσει την εξουσία


       Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν χτές στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, απαιτώντας από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) να τηρήσει την δέσμευσή του να παραδώσει την εξουσία στα μέσα της χρονιάς μετά την διένεξη σχετικά με τις υποψηφιότητες που ήγειρε αμφιβολίες για το κατά πόσον το επιτελείο σκοπεύει να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του.

Δύο ισλαμιστές υποψήφιοι απαγορεύτηκε να λάβουν μέρος στις εκλογές οι οποίες αρχίζουν την 23η και την 24η Μαΐου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Πρώην υποψήφιος, μέλος της  Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε, ότι η απόρριψη της υποψηφιότητάς του, καταδεικνύει πως οι στρατηγοί που κυβερνούν τη χώρα από πέρυσι, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δεν έχουν πραγματικά την πρόθεση να παραχωρήσουν την εξουσία.

 Το ισλαμιστικό κίνημα υπέβαλε νέο υποψήφιο. «Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την επανάσταση και να ολοκληρώσουμε τα αιτήματά της» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, μέλος της Αδελφότητας. Στη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ έλαβαν μέρος μαζί -για πρώτη φορά έπειτα από μήνες-τόσο ισλαμιστές όσο και φιλελεύθεροι. «Κάτω η στρατιωτική διακυβέρνηση», «ο λαός θέλει την εκτέλεση του στρατάρχη», φώναζαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, πρώην υπουργό Άμυνας του Μουμπάρακ ο οποίος σήμερα ηγείται του ΑΣΕΔ...

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Θλιβερή επέτειος της 21ης Απριλίου: Η ιστορία του ηρωϊκού αξιωματικού Σπύρου Μουστακλή



      Ο Σπύρος Μουστακλής γεννήθηκε το 1926 στο Μεσολόγγι και ήταν από τους ικανότερους στρατιωτικούς της εποχής του. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αργότερα έλαβε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Εμφυλίου (1946-49). 

      Συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού κατά της Δικτατορίας, όπου συνεργάστηκε με τους αξιωματικούς του ναυτικού με τον βαθμό του Ταγματάρχη και ήταν από τους λίγους αξιωματικούς του στρατού που πήραν μέρος.. Το κίνημα του Ναυτικού προδόθηκε πριν την εκδήλωσή του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί  στις 22 Μαίου 1973. 

       Εκεί αρχίζει και το δράμα του ήρωα. Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 ημέρες, όπου τον περιέλαβαν οι γνωστοί βασανιστές της εποχής. Χτυπήματα στα γεννητικά όργανα, στις πατούσες των ποδιών, με ξύλα, σίδερα, ότι μπορούσε να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Κάψιμο με τσιγάρο, ξερίζωμα μαλλιών, ψυχολογικά βασανιστήρια...και όλα αυτά, πειδή απλά δεν μιλούσε, δεν έδινε πληροφορίες. Τα μεσαιωνικά βασανιστήρια, του  προκάλεσαν ολική παραλυσία με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΚΑΤ, όπου παρέμεινε δύο χρόνια. Η φυσιοθεραπεύτριά του  εκείνο το διάστημα, αναφέρει : "Ήταν ένα μαύρο σώμα με πληγές παντού. Ήταν φρικτό"...

       Από το Μάιο του 1973 έως τις 28 Απριλίου του 1986 που πέθανε, δε μίλησε ποτέ όπως όλοι οι άνθρωποι. Οι μόνες λέξεις που έβγαιναν από το στόμα του ήταν οι βρισιές που έλεγε στους βασανιστές του τις ώρες της φρίκης. Ήταν οι μόνες που έμειναν χαραγμένες στον εγκέφαλό του. Οι άλλες σβήστηκαν από τα χτυπήματα... 

       Μετά τον θάνατο του Σπύρου Μουστακλή η Πολιτεία τον τίμησε με τον βαθμό του Αντιστρατήγου... Αυτή ήταν η τιμή του συντεταγμένου, δημοκρατικού  κράτους για τις 47 μέρες που πέρασε στην Κόλαση...

 



Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πόρισμα-καταπέλτης σχετικά με τις ευθύνες για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη!

       Σοβαρές ευθύνες και καίρια ερωτήματα προκύπτουν για το υπουργείο Πολιτισμού  και την Εθνική Πινακοθήκη, μετά την κοινοποίηση του πορίσματος του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, σχετικά με την κλοπή της 9ης Ιανουαρίου στην Εθνική Πινακοθήκη.

Το αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων στη φύλαξη του μουσείου, όπως αποδεικνύεται, ήταν, να κάνουν φτερά η μοναδική σε ελληνική μουσειακή συλλογή, ελαιογραφία του Πικάσο, δωρεά του ίδιου προς τον ελληνικό λαό για τη γενναία αντίστασή του στους Γερμανούς κατακτητές, ένα έργο του Μοντριάν κι ένα ιταλικό σχέδιο του 19ου αιώνα.

Ευθύνες προκύπτουν και από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το ΥΠΠΟΤ, τα συμπεράσματα της οποίας, σκεπάζει πέπλο σιωπής....Σύμφωνα με την έκθεση Ρακιντζή, από το 2000 έχει να γίνει εκσυγχρονισμός στα συστήματα ασφαλείας, τα δε στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με την ετοιμότητα των συστημάτων ασφαλείας, τη λειτουργικότητα των μόνιτορ  και γενικότερα την εκπαίδευση των φυλάκων και τον τρόπο αντίδρασής τους σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού, είναι   τ ρ α γ ε λ α φ ι κ ά! (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=63646569)

Ακόμη, αν και το πόρισμα έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως από τις 22 Μαρτίου, μόλις χθες έγινε γνωστό, μετά τη διαρροή του σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης!

 

                          Καμμία παραίτηση των υπευθύνων !       

 

Παρά τον επανειλημμένο σάλο που έχει ξεσπάσει, τόσο για την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, όσο και για τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, εντούτοις αμφότεροι παραμένουν  α-κ-λ-ό-ν-η-τ-ο-ι! 

      Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο, ανανεώνονται σε παρόμοιες θέσεις τα πρόσωπα,  με νέους αξιόλογους και δυναμικούς ανθρώπους, η Δ/ντρια της Πινακοθήκης με το... αυτοκρατορικό στύλ, παραμένει εκεί, για δεκαετίες ολόκληρες και ούτε είχε την ευθιξία να παραιτηθεί μετά την κλοπή. Ούτε καν δικαιολογήθηκε για το γεγονός, ότι ο μοναδικός Πικάσσο σε δημόσια συλλογή στην Έλλάδα, ήταν στην αποθήκη και δεν περιλαμβανόταν στη μόνιμη έκθεση!

      Εξίσου θρασύτατη και η παραμονή του Π. Γερουλάνου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εκτός από την πλήρη ανικανότητα και την ασχετωσύνη στο αντικείμενο, εκτός από την κλοπή στην Πινακοθήκη, ούτε η πρόσφατη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπίας, στάθηκαν αρκετά για να "πάει σπίτι του"!

 











Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ιταλία: Τεράστια σιωπηλή διαδήλωση, για τις αυτοκτονίες λόγω της κρίσης...

    Παρά τη βροχή, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης το βράδυ της Τετάρτης, για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών, που σημειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ενώσεις επιχειρηματιών και βιοτεχνών της Ρώμης και τα βασικά ιταλικά εργατικά συνδικάτα συγκεντρώθηκαν σε μια «σιωπηλή» διαμαρτυρία για «τα θύματα της κρίσης», ζητώντας «να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες».
     Μια μεγάλη οθόνη είχε τοποθετηθεί στην πλατεία για να αποτίσει φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αυτοκτόνησαν από την αρχή της κρίσης, στους οποίους αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
      Το 2010 αυτοκτόνησαν 336 συνολικά έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ από την αρχή του 2012 έχουν καταγραφεί  άλλες 23 αυτοκτονίες.       

     Επιπλέον, το 2010 αυτοκτόνησαν 362 άνεργοι, εκ των οποίων οι 272 είχαν μόλις χάσει τη δουλειά τους...









Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, η διασημότερη ελληνίδα αρνήτρια του AIDS.

       

 

 

        Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή του Πάσχα και κηδεύτηκε χθες, η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, σε ηλικία 47 ετών, νικημένη τελικά, έπειτα από τρεις δεκαετίες, από το AIDS, το οποίο είχε αποφασίσει να αρνηθεί, σταματώντας τη θεραπεία που είχαν συστήσει οι γιατροί... 

Η δημοσιογράφος μολύνθηκε από τον ιό HIV το 1985 και η ασθένεια προκλήθηκε δέκα χρόνια μετά. Υποστήριξε με πάθος την άποψη περί της "συνωμοσίας του AIDS", προκαλώντας έντονες δημόσιες αντιπαραθέσεις. Οι απόψεις της αποτυπώθηκαν σε τρία βιβλία της, που συζητήθηκαν πολύ, και διεθνώς. Είναι το «Πώς νίκησα το ΑIDS», που κυκλοφόρησε το 2006 με το ψευδώνυμο Μαίρη Κ., «Το παιγνίδι του έρωτα στα χρόνια του AIDS», που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά με το όνομά της  και το τελευταίο, «Αντίο, AIDS», το 2008.

Είχε σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και από το 1989 εργαζόταν στο πολιτιστικό τμήμα του "Βήματος".



Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σάλος από την απόφαση της Αργεντινής για κρατικοποίηση των πετρελαίων

 

      Η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, επικαλούμενη λόγους «εθνικής κυριαρχίας», ανακοίνωσε, ότι κρατικοποιεί την YPF, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 57,4% από τον ισπανικό ενεργειακό κολοσσό Repsol. «Εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα καταλήξει να μην είναι ενεργειακά βιώσιμη, όχι επειδή θα έχουν εξαντληθεί οι πόροι της, αλλά λόγω της επιχειρηματικής πολιτικής», δήλωσε η Κίρσνερ. Οι δηλώσεις έγιναν εν μέσω πανηγυρισμών για τη κρατικοποίηση, καθώς πολλοί στην Αργεντινή θεωρούν, ότι  η χρεοκοπία του 2001 και γενικότερα η οικονομική κρίση είναι αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων αποκρατικοποιήσεων της δεκαετίας του 1990 

                               Μεγάλη αντίδραση των Ισπανών 

Αντίποινα στον χώρο της διπλωματίας, της βιομηχανίας και της ενέργειας προανήγγειλε η Μαδρίτη και ανακάλεσε τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις...Ο ισπανικός κολοσσός Repsol ανακοίνωσε πως  πρόκειται να διεκδικήσει νομικά αποζημίωση, η οποία ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολ.

                              Η ΕΕ τάχθηκε στο πλευρό της Μαδρίτης 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε ξεκάθαρα θέση στο πλευρό της Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα,  η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, χαρακτήρισε την απόφαση του Μπουένος Αϊρες «πηγή βαθιάς ανησυχίας» και «κακό μήνυμα» προς τους επενδυτές, ενώ δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο ίδιος ο Μπαρόζο. «Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος από τη χθεσινή ανακοίνωση. Περιμένουμε από τις Αρχές της Αργεντινής να τηρήσουν τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα αυτές που απορρέουν από μια διμερή συμφωνία για την προστασία των επενδύσεων στην Ισπανία», τόνισε. 

                Η περονίστρια που τα έβαλε με Βρετανία και Ισπανία 

Πρόεδρος τα τελευταία πέντε χρόνια  και γερουσιαστής ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η 59χρονη Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ έχει μακρά πορεία στην πολιτική, ενώ πρόκειται να μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αργεντινής. Στα χρόνια της εξουσίας της, η Αργεντινή ανέκαμψε οικονομικά και άρχισε να επανακρατικοποιεί επιχειρήσεις, που είχαν ιδιωτικοποιηθεί τη δεκαετία του 1990. Για τους οπαδούς της, η 59χρονη Κίρσνερ είναι μια δυναμική θιασώτρια του κρατικού παρεμβατισμού, που δεν διστάζει να τα βάλει με Βρετανούς (Φόκλαντ) και Ισπανούς (YPF), μια ηγέτις με κοινωνικές ευαισθησίες, που κατόρθωσε να νικήσει τον καρκίνο (θυρεοειδούς), μια «νέα Εβίτα Περόν». Αντίθετα, για τους εχθρούς της, δεν  είναι, παρά μια λαϊκίστρια στα ίχνη του Τσάβες της Βενεζουέλας...

 

 

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Με το κόττερο, στη Σκόπελο για Πάσχα......






  

15 Απριλίου 2012, Κυριακή του Πάσχα, το κόττερο της κ. Μαριάννας Λάτση κάνει βόλτα στη Σκόπελο...

 

Ή,  "εδώ ...βαρκούλες χάνονται, (τα μεγάλα) καράβια αρμενίζουνε"...............! 

 

 

 

 

Πηγή:Skopelosnews










 

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ!!


                        

                                  

                                       «Καθαρότατον ήλιο επρομηνούσε   

                                 

                                       της αυγής το δροσάτο ύστερο αστέρι, 

 

                                       σύγνεφο, καταχνιά, δεν απερνούσε 

 

                                       τ' ουρανού σε κανένα από τα μέρη 

 

                                       και από κει κινημένο αργοφυσούσε 

 

                                       τόσο γλυκό στο πρόσωπο τ' αέρι, 

 

                                       που λες και λέει μες στης καρδιάς τα φύλλα: 

 

                                       Γλυκιά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα...» *







*απόσπασμα από το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού, "Η ημέρα της Λαμπρής"

 


 




Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ενόψει των εκλογών στις 6/5/12, νέα προκλητική παρέμβαση της Λαγκάρντ




Αποτέλεσμα εικόνας για christine lagarde       Μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις γερμανών πολιτικών, όπως του Σόιμπλε και άλλων, φαίνεται πως τη σκυτάλη πήρε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ. Η κα Λαγκάρντ αν και είναι κάτοχος κλασσικής παιδείας  και γνωρίζει τα "Ηθικά Νικομάχεια" του Αριστοτέλη απέξω, όμως σήμερα φαίνεται πως έχει λησμονήσει τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, ως υψηλή εκπρόσωπος  διεθνών κέντρων αποφάσεων.

Έτσι για    δ ε ύ τ ε ρ η   φορά μέσα σε λίγες μέρες πέραν πάσης δεοντολογίας και πολιτικής ηθικής, παρενέβη ανοίκεια  και εξέφρασε την προτίμηση της για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών!

Σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. " Αυτό είναι επίσης ένα θετικό.  Και πρέπει να πω ότι έχω συνεργαστεί με τον Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται ξεκάθαρα σε αυτή την σελίδα και χειροκροτώ τις προσπάθειες του",  υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

      Πριν από λίγες μέρες η Κριστίν Λαγκάρντ με συνέντευξη της στο κανάλι CBS είχε πάλι παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας και είχε διαχωρίσει τα ελληνικά κόμματα σε υπεύθυνα και περιθωριακά! 

Για τις δηλώσεις  της Κριστίν Λαγκαρντ διαμαρτυρήθηκε η  πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κυρία Λαγκάρντ ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Έκανε υποδείξεις στον ελληνικό λαό για το ποια κόμματα θα πρέπει να ψηφιστούν ».

Άλλη αντίδραση από τα ελληνικά κόμματα δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Άλλωστε τώρα ασχολούνται με μεταγραφές σοβαρών υποψηφίων για  τις εκλογές , όπως....της  Άριας Αγάτσα, του Τάσου Μητρόπουλου , της Βάνας Μπάρμπα και άλλων!

      





Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

"Εξέδυσάν με.....", από τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη Σπύρο Περιστέρη

 
 
   
          
 
 
 "Εξέδυσαν με τα ιμάτιά μου και ενέδυσαν με χλαμύδα κοκκίνην. 
  
 Έθηκαν επί την κεφαλήν μου στέφανον εξ ακανθών 
  
 και επί την δεξιάν μου χείρα έδωκαν κάλαμον, 
  
 ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως...."
    



 
 

 
 
 
 
 


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αρνείται η Ν.Δ. τον έλεγχο των καταθέσεων στην Ελβετία.....

 

      Εξουσιοδοτήσεις όλων των βουλευτών, πλην της Νέας Δημοκρατίας για τον έλεγχο τυχόν ύπαρξης τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία, απέστειλε η Βουλή, δια της διπλωματικής οδού, μία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος, λέγοντας ότι «η εξουσιοδότηση για έλεγχο στέλνεται στην Ελβετία δια της διπλωματικής οδού. Έκαναν όλοι εξουσιοδότηση, εκτός των συναδέλφων της Ν.Δ. και αυτή η διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της».Αιτιολογώντας τη στάση της ΝΔ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Κώστας Τασούλας, δήλωσε: «Η ΝΔ είχε καταθέσει αίτηση για αναδρομικό έλεγχο όλων των πόθεν έσχες. Δεν πιστεύουμε ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα γίνει κάτι. Δεν συμπράξαμε γιατί τη θεωρούμε προσχηματική και αναποτελεσματική. Η Ν.Δ. είχε καταθέσει πρόταση για έλεγχο πόθεν έσχες από δικαστικούς όσων άσκησαν εξουσία.»

 

 



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2012 από directNews.gr

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Σενάρια για συνεργασία Κουβέλη, με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.



       Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι δηλώσεις σχετικά με την ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του κόμματος ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

       Σήμερα στον ΑΝΤ1, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε , ότι "το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έρθει πρώτο κόμμα και να συνεργαστεί με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη".

       Επίσης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ", δήλωσε, ότι  "αν δε βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση η κάλπη, το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη ομαλότητας και κατά της ακυβερνησίας, θα συμβάλει για το σχηματισμό κυβέρνησης. Και μια κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ θα ήταν η καλύτερη επιλογή." 

       Πάντως είναι εμφανές, ότι και ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ,  αφενός  έχουν ήδη δηλώσει, ότι είναι κόμμα εξουσίας, αφετέρου οι προϋποθέσεις  που βάζουν για μετεκλογικές συνεργασίες  είναι ιδιαιτέρως γενικές και αφήνουν πολλά περιθώρια.....


















Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μόλις το 1/2 των Ιρλανδών πλήρωσε το χαράτσι για τα ακίνητα

 
 

       Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η επιβολή φόρου επί των ακινήτων στην Ιρλανδία. Αν και το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν, ήταν 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, μόλις το 50% των πολιτών κατέβαλε το «χαράτσι», που αποτελεί ένα από τα μέτρα λόγω τρόικας. 

            Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ετήσια Σύνοδος του κόμματος του πρωθυπουργού , φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα και σε κάποια στιγμή μάλιστα, επιχείρησαν να λιντσάρουν ένα άτομο, που κατά λάθος θεώρησαν ότι ήταν ο αρμόδιος για τη συλλογή των φόρων υπουργός, που σώθηκε, μετά από επέμβαση της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο χαράτσι έχει εξοργίσει τους Ιρλανδούς, καθώς στη χώρα δεν υπάρχει παράδοση φορολόγησης των ακινήτων....Ο φόρος των 100 ευρώ αναμένεται να αυξηθεί δραματικά το επόμενο έτος, όταν η κυβέρνηση της χώρας θα διαφοροποιήσει τη φορολογία, ανάλογα με την εκτίμηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας.



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: "Ψηφίστε αντιμνημονιακά κόμματα"


      Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο δε  θα κατέβει στις εκλογές, καλεί τους 'Έλληνες πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

      Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπογραμμίζει, με απόφασή του, ότι η τρόικα επιχειρεί, μετά τον οικονομικό (Μνημόνιο) και τον νομικό (Δανειακή) "αφοπλισμό" της Ελλάδας, και τον πολιτικό αφοπλισμό του ελληνικού λαού, μέσω της υπερψήφισης των "μνημονιακών κομμάτων". Υπό τις συνθήκες αυτές, εκτιμά, οι εκλογές τείνουν να προσλάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο και καταλήγει:

"Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μαζικά το κόμμα, κίνημα ή σχηματισμό που θεωρούν ότι έχει την πιο συνεπή αντιμνημονιακή στάση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο ευνοούν τα κόμματα του μνημονίου".

 

 

 


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η άθλια διαχείριση του θέματος του ΚΕΛ από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος συνεχίζεται....

     

      Εν κρυπτώ και παραβύστω η διαχείριση του κρίσιμου θέματος του ΚΕΛ από τον εν λόγω Δήμο!

Προηγήθηκε η "αλληλογραφία " με τα  (υπέρμαχα του ΚΕΛ Β. Μεσογείων) στελέχη της ΕΥΔΑΠ, ούτως ώστε να μας οδηγήσουν έντεχνα στη λύση, που ανακάλυψε ο έμπειρος (30 χρόνια, κατά δήλωσίν του!) αντιδήμαρχος: Κάποια  αμερικάνικη εταιρία από το πουθενά!    

      -Με μία ανακοίνωση γεμάτη αναπόδεικτους ισχυρισμούς, αφού προηγουμένως ετοίμασαν όλο το παρασκήνιο, καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι η λύση είναι πλέον αυτή η συγκεκριμένη εταιρία, που είναι τόσο καλή και μας κάνει και ......προσφορές, δηλαδή δωρεάν τη μελέτη!

       -Εν όψει των επερχομένων εκλογών, σπεύδουν, μήπως και καταφέρουν την τελευταία στιγμή να προχωρήσουν, όσα σχεδίασαν ερήμην των πολιτών!  

       -Προβάλλουν άκρως γελοία επιχειρήματα, όπως π.χ., ότι κάποιοι Δήμοι του Σαρωνικού και κάποιοι από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μας αρνούνται την Ψυττάλεια, ωσάν όλοι αυτοί να είναι αρμόδιοι για το θέμα και ωσάν να πρόκειται για θέσφατα!  

       -Πρόσφατα ξεπρόβαλαν, "όλως τυχαίως", μέχρι και δηλώσεις του .....Πάγκαλου, για να μας πείσουν, ότι δε γίνεται να πάμε Ψυττάλεια.  

       -Αποσιωπούν αυτά, που και ο πλέον αδαής πολίτης αντιλαμβάνεται: Ότι οι τεχνικές του προτεινόμενου ΚΕΛ, δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουν την εκβολή στη θάλασσα!

       -Ότι ήδη ο Δήμος Παλλήνης- Γέρακα, ετοιμάζει δίκτυο μέχρι τη Μαραθώνος, δηλαδή μέχρι το Πλατυχωράφι...

       -Το πιο λογικό πράγμα, δηλαδή οι από κοινού ενέργειες με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου  είναι ανύπαρκτες(;) και ουδείς μας ενημερώνει.

       -Φυσικά δεν απαντούν σε αυτό, που όλοι αναρωτιούνται: Αν γίνει βιολογικός στο Πλατυχωράφι, δεν είναι φυσικό να πάνε εκεί ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ όλοι οι γειτονικοί Δήμοι;

      -Κυρίως όμως, ΔΕ  ΒΓΑΖΟΥΝ  ΑΧΝΑ για το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ, που λέει ξεκάθαρα, ότι η Ψυττάλεια όχι μόνο δύναται να δεχτεί και άλλους Δήμους, αλλά για να λειτουργήσει σωστά αυτό ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ οπωσδήποτε!

 

      Πάντως και οι συγκυρίες δεν ευνοούν αυτές τις αθλιότητες της Δημοτικής Αρχής και το μόνο που θα συμβεί, θα είναι οι ενεχόμενοι σ'  αυτές να περάσουν επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, που στοιχειώνουν τον τόπο μας, στο περιθώριο, σπιλωμένοι και ανυπόληπτοι....

 






Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Νέα πρόστιμα σε γνωστές επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης

      Ο ΕΦΕΤ έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 130 επιχειρήσεων, στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα για σοβαρές παραβάσεις. Ανάμεσά τους, πολλές επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, φούρνων, εστιατορίων και τροφίμων.  

Από τα πιο μεγάλα και σοβαρά πρόστιμα ήταν στο σούπερ μάρκετ LIDL που είχε να κάνει με τον  μ ο λ υ σ μ έ ν ο     κ ι μ ά    με E.Coli. Παραθέτουμε κάποιες πολύ γνωστές από τις επιχειρήσεις της λίστας, που επιβλήθηκαν πρόστιμα:

 

 1. Στην εταιρία ΛΙΝΤΛ  στην Κομοτηνή, για μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα, παραπλάνηση του καταναλωτή και μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα,σε δειγματοληψία που διενεργήθηκε σε κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, ανιχνεύτηκε το παθογόνο στέλεχος Ε.coli O157. Στη συνέχεια, ακολούθησε παραπλάνηση – σύγχυση των καταναλωτών με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις και διαδόσεις ψευδών ειδήσεων καθώς και ο αυθαίρετος αποχαρακτηρισμός των μη ασφαλών τροφίμων σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της LIDL και τις επικολλήσεις ενημερωτικών Δελτίων στις εισόδους των καταστημάτων της εταιρείας.Τέλος, παρατηρήθηκε καθυστέρηση και μη ολοκλήρωση των διαδικασιών καταστροφής των οριστικώς και ανεκκλήτως κατασχεμένων τροφίμων. 

2. Στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Στην Πάτρα, για έλλειψη άδειας λειτουργίας. 

Στη Νέα Ιωνία, για μη κανονικά τρόφιμα.Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν προσυσκευασμένα γιαννιώτικα κανταΐφια των οποίων οι ετικέτες δεν ήταν συνδεδεμένες με τις συσκευασίες τους. 

Στη Βούλα, για ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

Επίσης  στην επιχείρηση ειδών διατροφής  LEADER στον Ασπρόπυργο, για μη κανονικά – ασφαλή τρόφιμα, τα οποία κατόπιν παρέλευσης τριμήνου χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή. Αυτά  εντοπίστηκαν τρόφιμα στο κατάστημα της ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στο Μαρούσι, τα οποία δεσμεύτηκαν ως μη κανονικά επειδή έφεραν μη κανονική επισήμανση και ζητήθηκε η απομάκρυνση των προϊόντων από τον χώρο έκθεσης προς πώληση.

3. Στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ DIA  στην Πάτρα, για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση διέθετε προς πώληση φυτίνη, συνολικού βάρους περίπου 19 κιλών, με περασμένη ημερομηνία λήξης. 

Στην εταιρία  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ :

Στη Νέα Χαλκηδόνα, για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό

Στις αποθήκες της στο Περιστέρι, για μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα, ανεπαρκή εφαρμογή ειδικών υγειονομικών μέτρων και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό.

4. Στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ στα Άνω Πατήσια, για μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ελλιπή τεκμηρίωση των διαδικασιών συστήματος αυτοελέγχου, ελλιπείς ενδείξεις στις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες διαπιστώσεις έγιναν σε επανέλεγχο.

5. Στην εγκατάσταση γαλακτοκομικών προϊόντων – κυρίως γιαούρτης Γ. Κ. Δημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε. στο Κορωπί, για ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου. 

6. Στο κρεοπωλείο της ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  στη Βαρβάκειο Αγορά, για έλλειψη βιβλιαρίων υγείας σε προσωπικό.

7. Στο εστιατόριο  του ξενοδοχείου PALMYRA BEACH  στη Γλυφάδα, για ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων  και του εξοπλισμού και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου. 

8. Στα σούπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΠΕΝΤΕ Α.Ε.:

Στη Νίκαια, για ελλιπείς ενδείξεις στις πινακίδες πώλησης

Στο Γκύζη, για μη κανονικά τρόφιμα ως προς την επισήμανση

9. Στο καφεζαχαροπλαστείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στο Χαλάνδρι,για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρόφιμα,  78 κιλών, με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης. Επίσης, μη κανονικά τρόφιμα ως προς την επισήμανση.

10. Στο εστιατόριο – καφετερία (τουριστικό περίπτερο) CAFÉ RESTAURANT NAOS στο Σούνιο, για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρόφιμα χωρίς υγειονομικές επισημάνσεις, με παρελθούσα ημερομηνία λήξεως και κρέας που αγοράστηκε νωπό και στη συνέχεια καταψύχθηκε από την επιχείρηση χωρίς άδεια. Επίσης, για μη ορθές πρακτικές υγιεινής, μη τήρηση των όρων αδειοδότησης και ελλιπή τεκμηρίωση των διαδικασιών συστήματος  αυτοελέγχου. 

11. Στο εστιατόριο  του ξενοδοχείου ΑΜΑΡΙΛΙΑ . στη Βουλιαγμένη, για  μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρόφιμα 79 κιλών, με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας, εγκαύματα κατάψυξης και επικάλυψη με στρώμα πάγου. Επίσης μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου. 

12. Στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελαίου ΕΛΑΝΘΗ  στον Πειραιά, για μη κανονικά τρόφιμα ως προς την επισήμανση. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε το ελαιόλαδο "Άλτις Κλασσικό 5 λίτρων" στο κατάστημα της ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Αθήνα, το οποίο, μεταξύ άλλων φράσεων, έφερε την επισήμανση "Μόνο αν επιλέγεις τις καλύτερες σοδειές από τους πιο εκλεκτούς ελαιώνες του τόπου μας …"

13. Στην επιχείρηση ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΠ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΕΡΜΗΣ Α.Ε. – ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην Αργολίδα, για μη κανονικά τρόφιμα ως προς την επισήμανση. 

14. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου GALAXY  στον Άλιμο,  για μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

15. Στο εστιατόριο  του ξενοδοχείου PLAZA RESORT  στην Παλαιά Φώκαια, για μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρόφιμα  110 κιλών, με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης και εγκαύματα κατάψυξης. Επίσης μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου. 

 

Όλη η λίστα των 130 επιχειρήσεων, εδώ: 


http://natofao.blogspot.com/2012/03/130.html