Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

ΟΗΕ: «Κόλαση επί γης» η Γάζα

 

 


 

      «Κόλαση επί της γης» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ο επικεφαλής της αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Φ. Λαζαρινί, ο οποίος επισκέφθηκε τον παλαιστινιακό θύλακα.

Όπως τόνισε, «οι άνθρωποι είναι παντού, ζουν στον δρόμο, τους λείπουν τα πάντα. Κάνουν έκκληση για ασφάλεια και για τερματισμό αυτής της κόλασης επί της γης».

 

                   Μπορέλ: Σκηνικό «Αποκάλυψης» στη Γάζα

 

     Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μίλησε για σκηνικό «Αποκάλυψης» στη Γάζα, επισημαίνοντας, ότι το επίπεδο καταστροφής στον παλαιστινιακό θύλακα είναι αναλογικά υψηλότερο από αυτό της Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δυστυχώς, το επίπεδο καταστροφής των κτιρίων στη Γάζα είναι λίγο πολύ, ή και ακόμη μεγαλύτερο από τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν οι γερμανικές πόλεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο κ. Μπορέλ στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

 

                                Ισραήλ κατά ΟΗΕ

 

 


     Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίλαϊ Κόεν χαρακτήρισε «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη» τη θητεία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, λίγες ώρες αφού ο Αντόνιο Γκουτέρες κίνησε σπάνια διαδικασία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το αίτημά του να ενεργοποιηθεί το άρθρο 99 (σ.σ. του Χάρτη του ΟΗΕ) και η έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αποτελούν υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και υποστήριξη στις δολοφονίες ηλικιωμένων, στις απαγωγές βρεφών και στους βιασμούς γυναικών», ανέφερε.

 

 

Νετανιάχου: Μετά τον πόλεμο η Γάζα θα είναι υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο

 

      Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στην ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση, ότο μετά τον πόλεμο, η Λωρίδα της Γάζας θα είναι υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο και ότι οι Ισραηλινοί δε θα υποκύψουν στη διεθνή πίεση.



ΓΑΖΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

 

 

 


 Πηγές: naftemporiki.gr, militaire.gr, iefimerida.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου