Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Καταδικάστηκε ο Εισαγγελέας Ιω. Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ



      Σε δέκα χρόνια με αναστολή καταδίκασε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, γνωστό εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, σχετικά με υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Το δικαστήριο έκρινε, ότι δεν αξιοποίησε τα στοιχεία της λίστας των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, προκειμένου να μην ελεγχθούν, τα 2.059 πρόσωπα της λίστας. Αντίθετη άποψη είχε ο Εισαγγελέας του Δικαστηρίου, ο οποίος στην αγόρευσή του ζήτησε να κηρυχθεί αθώος, λόγω έλλειψης δόλου.

     

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κάνω ό,τι χρειαστείΥπενθυμίζεται, ότι δριμεία πολεμική κατά του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, είχε ασκήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η τότε Πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είχε έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση μαζί του και είχε ζητήσει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για σωρεία αδικημάτων σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. 

 

 

3 σχόλια:

  1. ΗΖΩΉ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΑΓΡΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΙΖΑΝΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΤΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ. ΜΟΝΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε πότε θα λογοδοτήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10 χρόνια, αλλά με .....αναστολή!! Και αν πάει πιο πάνω, μπορεί και να αθωωθεί. Αλλά έστω κι έτσι, είναι βαρύ ράπισμα για τον Διώτη και σίγουρα μια δικαίωση για την επιμονή της Κωνσταντοπούλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή