Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Πέθανε ο Παττακός



Στα 104 του πέθανε ο Στυλιανός Παττακός, από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.   


Είναι προφανές ότι αιτία θανάτου ήταν η ανήκεστος βλάβη, εξαιτίας της οποίας αποφυλακίστηκε το 1990 επί Μητσοτάκη, αν και εξέτιε την ποινή των ισοβίων.

 

Είχε καταδικαστεί το 1975 στην εσχάτη των ποινών, αλλά ο Κ. Καραμανλής, με αξιοθαύμαστη μεγαλοψυχία, έσπευσε ταχύτατα να μετατρέψει τις θανατικές καταδίκες των πραξικοπηματιών σε ισόβια, συγχρόνως όμως, μας διαβεβαίωσε: «'Οταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια».

 

Ο Παττακός έδινε συχνά συνεντεύξεις όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που υπέφερε από την ανήκεστο βλάβη. Σε μια από τις τελευταίες, υποστήριξε ότι κανένας δεν υπέστη βασανιστήρια επί χούντας, εκτός από τον Παναγούλη και τον Μουστακλή, αλλά αυτοί «τα ήθελαν και τα έπαθαν».

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για στυλιανος παττακος
Εδώ ο Παττακός με τον αρχιβασανιστή Θεοφιλογιαννάκο

 






5 σχόλια:

  1. Σωστος ο επονομαζομενος Εθναρχης. Οταν λεμε ισόβια εννοουμε ισόβια. Γιαυτο και Παττακός εζησε ελευθερος μεν, αλλα σχεδον ισοβια!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άτομο μειωμένων δυνατοτήτων και στα όρια της φαιδρότητας, δεν έχει έλθει στο φως κάποια προσωπική του εμπλοκή σε μπίζνες.
    Αντ΄αυτού όμως, μεγαλούργησε ο γαμπρός, άντρας της κόρης του, Αντρέας Μεϊντάσης:
    Εργολαβίες ολκής με το Δήμο Αθηναίων, από την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Κλαυθμώνος μέχρι μια τεχνική .... μελέτη αξιοποίησης δημοτικού ακινήτου, για την οποία εισέπραξε το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό του 1.109.000 δρχ! Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και οδοποιϊας στην επαρχία, μια ελληνοαφρικανική εταιρία αμέσως μετά την επιστροφή του πεθερού Παττακού από ταξίδι στις αφρικανικές χώρες κλπ. κλπ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παττακός μετά την αποφυλάκισή του, συνήθιζε για αρκετά χρόνια να περνάει τις ώρες του ανέμελα με χαρτάκι, σε ξενοδοχείο ενός χουντικού στην Ανάβυσσο, μαζί με τον κολλητό του φίλο το ανθρωπόμορφο τέρας, βασανιστή Θεοφιλογιαννάκο (αποφυλακισθείς και αυτός...). ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ, ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανήκεστος βλάβη, αλλά έζησε από τότε άλλα 26 χρόνια βολτάροντας και - ώ του θράσους - υπερασπιζόμενος ανενόχλητος, τα αίσχη του, για τα οποία του επιβλήθηκε θανατική ποινή!!! Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις μέρες διαβάζω παντού στα μπλογκ μια παλαιότερη συνέντευξη της κόρης του Παττακού,η οποία ενώ κλαίγεται οτι τάχα ο πατέρας της είναι φτωχος, λέει ότι η μητέρα της έπαιρνε από την καταδίκη του Παττακού και μετά σύνταξη χηρείας!!!! Μάλλον θέλει έρευνα το θέμα....

      Διαγραφή