Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η Δανία αγόρασε Panama Papers για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής





Image result for denmark flag       Όπως μεταδίδουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Δανία αγόρασε έγγραφα από τα Panama Papers, με στοιχεία για Δανούς φοροφυγάδες, με σκοπό να αποδείξει την ενοχή τους.
Πρόκειται για την πρώτη χώρα που αγοράζει έγγραφα των Panama Papers. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών αρχών, περιέχουν 500 - 600 ονόματα Δανών οι οποίοι έχουν πιθανόν φοροδιαφύγει.


Από τα δημοσιεύματα προκύπτει, ότι η Δανία πλήρωσε για τα έγγραφα αυτά τουλάχιστον μισό εκατομμύριο κορώνες, δηλαδή 134.000 ευρώ περίπου. «Ολα δείχνουν ότι είναι χρήσιμες πληροφορίες», είπε στον Guardian η Δανέζα υπουργός Φόρων. «Εχουμε ευθύνη απέναντι στους Δανούς φορολογούμενους οι οποίοι καταβάλλουν με προθυμία τους φόρους τους», πρόσθεσε.«Εχουμε την αίσθηση ότι τα στοιχεία είναι ορθά και ότι μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα για τη φοροδιαφυγή», είπε ένας εκπρόσωπος φορολογικής υπηρεσίας στο δημόσιο ραδιόφωνο της Δανίας.

 

Αυτά από τη Δανία το Βορρά. Ας ελπίσουμε να συγκινηθεί και η (παρ' ολίγον) Δανία του Νότου και να πράξει αντίστοιχα.   
  

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Πρώτον,εμείς δεν έχουμε φοροφυγάδες. Δεύτερον, εμείς δεν είμαστε η Δανία του νότου, παρά μόνον η Κολομβία της Μεσογείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΘΟΥΝ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατι να μη γινει; Η ψηφος του λαου του παρεδωσε κοτζαμ δημο του Πειραια..............

      Διαγραφή
  3. Πάρτε το απόφαση. Θα ζούμε σε ένα διεφθαρμένο κράτος. Για σκεφτείτε: Άμα έχει η Δανία 600 φοροφυγάδες, εμείς ΠΟΣΟΥΣ έχουμε; Και τί μεγέθους ποσά; Τυχαία κόβουν τις επικουρικές και αυξάνουν συνέχεια τον ΕΝΦΙΑ;Τους μεγάλους φοροφυγάδες καλύπτουν!!! Λίστες Λαγκάρντ, του Λιχτενστάιν, των Πάναμα και βάλε. Ουδεμία βούληση για κάθαρση.
    Ο-υ-δ-ε-μ-ί-α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή