Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Βρετανία: Μια δολοφονία με επιπτώσεις στο Brexit








        Συμβαίνουν και στις καλύτερες ...χώρες. Οι πολιτικές δολοφονίες είναι αναμφίβολα πολύ σπάνιες στη Βρετανία και γενικά στις βορειοευρωπαϊκές χώρες. 
Η  δολοφονία της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ (Jo Cox) μεσούσης της προεκλογικής εκστρατίας για το δημοψήφισμα περί Brexit, συγκλονίζει τη χώρα της και όλη την Ευρώπη.  
Ο αδόκητος θάνατος της συμπαθούς και δυναμικής 42χρονης βουλευτίνας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία  υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρώπη, αναμένεται να επηρεάσει την έκβαση του δημοψηφίσματος και ήδη αυτή τη στιγμή έχει ανακοπεί η κυριαρχία του Brexit...



                              Το πολιτικό τοπίο πριν τη δολοφονία




 - Με επτά μονάδες προηγείτο το Brexit σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, προ τριημέρου.

- Το δημοψήφισμα έχει λάβει καί ταξικό χαρακτήρα, καθώς οι οικονομικώς ασθενέστεροι είναι αυτοί που επιθυμούν έξοδο από την Ευρώπη.

- Η Ε.Ε. είναι τρομερά ανήσυχη, επειδή ένα Brexit είναι απείρως πιο επικίνδυνο από το Grexit και ο Σόιμπλε έκανε τις ...συνήθεις δηλώσεις, ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη κλπ.

- Την Τρίτη, η καγκελλάριος Μέρκελ άρχισε τις προειδοποιήσεις, ότι η Βρετανία θα χάσει την προνομιούχο πρόσβασή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει την ΕΕ.

- Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ετοιμάσει έκτακτο σχέδιο αν νικήσει το ναι στο Brexit, για να  μειώσει τον κίνδυνο επέκτασης της χρηματοπιστωτικής αστάθειας σ’ όλη την Ευρώπη... 

- Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν, ως μέγα λάθος την απόφαση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να προκηρύξει δημοψήφισμα.

- Νομικοί κύκλοι στη Βρετανία δήλωναν, πως, εν τέλει και αν ακόμα ψηφιστεί το Brexit, δεν είναι απαραίτητο και να συμβεί, διότι κατά τη γνώμη τους το δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα!


3 σχόλια:

  1. ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΜΑΧΑΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα υπάρχει ένας προβληματικός, ένας ακραίος, να κάνει τη βρώμικη δουλειά... Κρίμα για αυτή την αξιόλογη κοπέλα, που πήγε άδικα. Είναι σίγουρο, κάποιοι θα τρομάξουν, κάποιοι θα επηρεαστούν και θα αλλάξουν ψήφο, ιδιαίτερα αν ανήκουν στα κατώτερα στρώματα. Τώρα πόσοι θα είναι αυτοί.. Και λίγοι αρκούν όμως , για να κάνουν την επιζητούμενη διαφορά, που έτσι κι αλλιώς θα κριθεί στο νήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη κι αν το χέρι του δολοφόνου δεν το καθοδηγούσε κανείς, οι συνέπειες αυτής της στυγερής πράξης είναι ίδιες: Αλλάζουν κιόλας οι δημοσκοπήσεις υπέρ της παραμονής της Βρεττανίας. Συμβάλλει και ο καταιγισμός των εκφοβισμών από μεγαλόσχημους, νομπελίστες, ευρωπαίους αξιωματούχους κ.ά. όπως έγινε με την Ελλάδα.
    Για να φοβούνται τόσο τα exit, μήπως πρέπει τελικά να την κάνουμε και μεις; Γιατί μέχρι τώρα καλό δεν είδαμε. Οι τράπεζες μόνο είδαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή