Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΦ: Προσοχή στα συμπληρώματα διατροφής

  


Αποτέλεσμα εικόνας για συμπληρώματα διατροφής       Ο ΕΟΦ με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρός του, Α. Αντωνίου, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα συμπληρώματα διατροφής. Επισημαίνει, πως πρόκειται για διατροφικά προϊόντα με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας υγιών καταναλωτών και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου, ιδιότητες που προσιδιάζουν μόνο στα φάρμακα. 

 

Όπως τονίζει, «οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοιου είδους ιδιότητες είναι παράνομη και καταχρηστική, καθώς πρόκειται κατ’ ουσίαν για προϊόντα που παρουσιάζονται ως φάρμακα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Το γεγονός ωστόσο, ότι τα προϊόντα αυτά στερούνται θεραπευτικών ιδιοτήτων, δε διασφαλίζει και την απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών». 

 

Τέλος επισημαίνεται, ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν εγκρίνονται από τον ΕΟΦ, ούτε και από άλλους ευρωπαϊκούς φορείς και ότι αυτά απλώς γνωστοποιούνται στον ΕΟΦ, αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την εγκριτική διαδικασία η οποία ακολουθείται για την κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων.

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

H «γενιά των 100 ευρώ» είναι πλέον γεγονός


Αποτέλεσμα εικόνας για unemployment young greece

 

       Μετά τους φτωχούς εργαζόμενους που δημιούργησαν οι ευέλικτες μορφές εργασίας, έρχεται και η "γενιά των 100 ευρώ", δηλαδή εργαζόμενοι, που μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας αποδέχονται μισθούς πείνας. Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "τα Νέα", σοκάρουν, καθώς:

 

- Στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.

 

- Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.

 

Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα. 

Τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου αποτυπώνουν την ανατροπή στην απορρυθμισμένη πια αγορά εργασίας. Μέσα σε δύο χρόνια, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50%, στις νέες προσλήψεις) και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια....

 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο;




Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλώτος

         Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο, καθώς το 2018 δε θα κατορθώσει να «βγει» στις αγορές, εκφράζει ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, μιλώντας από το βήμα συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Ανέφερε, πως «το ελληνικό δημόσιο χρέος δε φαίνεται βιώσιμο εάν η χώρα επιστρέψει στην αγορά δανεισμού στο τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, αν και μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80 με 90% των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις. Χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός, ότι το 80% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, διότι αυτό αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. 

Τέλος, συσχέτισε το ζήτημα διευθέτησης του χρέους με τις γερμανικές εκλογές.

 

 

 Πηγή: kathimerini.gr

 

 

 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ισλανδή βουλευτίνα μίλησε στη Βουλή, θηλάζοντας



       Μια Ισλανδή βουλευτίνα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να εκφωνήσει την ομιλία της, ενώ ταυτόχρονα θήλαζε την 6 μηνών κόρη της. Η συνεδρίαση  μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

                   



                

 

 

Η Ουνούρ Μπρα Κονραντσντότιρ, που προέρχεται από το συντηρητικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας, σε δήλωσή της, χαρακτήρισε την πράξη της, «το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου».«Το μωρό δεν ενοχλήθηκε καθόλου», διαβεβαίωσε. «Αντιθέτως, θα είχε ξυπνήσει αν σταματούσα να τη θηλάζω για να μιλήσω», εξήγησε η βουλευτίνα, που έχει άλλα δύο παιδιά, 12 και 8 ετών και πρόσθεσε,  πως οι πολιτικές ευθύνες που έχει αναλάβει δεν εμποδίζουν τα καθήκοντά της ως μητέρας. «Είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει», είπε. 

       Σύμφωνα με τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και η Ισλανδία έχει μακρά παράδοση στην ισότητα των δύο φύλων. Άλλωστε, είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, που ανέδειξε με δημοκρατικές διαδικασίες, μια γυναίκα αρχηγό κράτους.





Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Πέθανε ο Παττακός



Στα 104 του πέθανε ο Στυλιανός Παττακός, από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.   


Είναι προφανές ότι αιτία θανάτου ήταν η ανήκεστος βλάβη, εξαιτίας της οποίας αποφυλακίστηκε το 1990 επί Μητσοτάκη, αν και εξέτιε την ποινή των ισοβίων.

 

Είχε καταδικαστεί το 1975 στην εσχάτη των ποινών, αλλά ο Κ. Καραμανλής, με αξιοθαύμαστη μεγαλοψυχία, έσπευσε ταχύτατα να μετατρέψει τις θανατικές καταδίκες των πραξικοπηματιών σε ισόβια, συγχρόνως όμως, μας διαβεβαίωσε: «'Οταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια».

 

Ο Παττακός έδινε συχνά συνεντεύξεις όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που υπέφερε από την ανήκεστο βλάβη. Σε μια από τις τελευταίες, υποστήριξε ότι κανένας δεν υπέστη βασανιστήρια επί χούντας, εκτός από τον Παναγούλη και τον Μουστακλή, αλλά αυτοί «τα ήθελαν και τα έπαθαν».

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για στυλιανος παττακος
Εδώ ο Παττακός με τον αρχιβασανιστή Θεοφιλογιαννάκο

 






Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αλβανία, η χώρα της χασισοκαλλιέργειας, με 363 οργανωμένες φυτείες!





Απόρρητο πόρισμα της αλβανικής αστυνομίας αναφέρει, ότι σε όλη τη χώρα υπάρχουν τριακόσιες εξήντα τρεις οργανωμένες φυτείες δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και ότι μόνο το Σεπτέμβριο, κατασχέθηκαν στην επικράτεια έξι τόνοι ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα «360grade.al» και περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση σε όλους τους νομούς της Αλβανίας, η χώρα έχει μετατραπεί σε σημαντική αρτηρία διακίνησης ναρκωτικών προς την Ιταλία και άλλες χώρες της ΕΕ. 

Η εκτεταμένη καλλιέργεια χασισόδεντρων στην Αλβανία, προκαλεί ήδη ανησυχία στις Βρυξέλλες και ο Ευρωβουλευτής Έντουαρντ Κουκάν, αρμόδιος για τις σχέσεις με την Αλβανία, δήλωσε,  ότι «η χώρα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα με την καλλιέργεια ναρκωτικών». 

Αλλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και ανέφερε ότι η χώρα είναι από τις κυριότερες πηγές παραγωγής της ινδικής κάνναβης στην Ευρώπη.

 

 

Πηγή:real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 


Παγκόσμια πρωτιά για τη Νομική Αθήνας




Αποτέλεσμα εικόνας για Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ



        Συνεχίζονται οι πρωτιές για τη Νομική Αθήνας.. Ανακηρύχθηκε  παγκόσμια πρωταθλήτρια και κορυφαία διαχρονικά ομάδα στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος, «Manferd Lachs», μεταξύ 60 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Επίσης το μέλος της ομάδας  Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου ανακηρύχθηκε best oralist δηλαδή καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού παγκοσμίως. 


Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών διαγωνίστηκε, στους παγκόσμιους τελικούς 26-30 Σεπτεμβρίου, στο  Μεξικό, εκπροσωπώντας την Ευρώπη, ως πρωταθλήτρια για το 2016. 

Η ίδια ομάδα είχε έρθει πέρυσι δεύτερη παγκοσμίως, έχοντας πάλι αναδείξει τον καλύτερο αγορητή! 

 

 

 

Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ παγκόσμια πρωταθλήτρια στο “MANFRED LACHS”

 

 

 

Την  ομάδα της Νομικής απετέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Γεωργία-Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Συνεπικούρησε, στην προετοιμασία, η προπτυχιακή φοιτήτρια Γεωργία-Μαρία Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό το 2014. 

 

Ο ετήσιος διαγωνισμός εικονικής δίκης Manfred Lachs διεξάγεται επί 25 χρόνια. Η προς κρίση φετινή υπόθεση αφορούσε σε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες, στην προστασία του περιβάλλοντος από μη λειτουργικά διαστημικά αντικείμενα καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών και εν γένει συμμετεχόντων σε διαστημικές πτήσεις. 

 

Η διαγωνιζόμενη ομάδα της Νομικής είχε την υποστήριξη της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Επίσης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ενίσχυσε την προσπάθεια της ομάδας κατά τους ευρωπαϊκούς περιφερειακούς γύρους.

 

 

Πηγή: newsit.gr, in.gr




Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο υγρός τάφος της Μεσογείου: 11.000 νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες από το 2013





 

Αποτέλεσμα εικόνας για morti imigrante

 

 

 

        Συγκλονίζουν τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Μετά το ναυάγιο της Λαμπεντούζα, οι νεκροί ξεπερνούν τις έντεκα χιλιάδες. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων, 10 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την Ευρώπη.

 

 

     Χωρίς ταυτότητα πάνω από 1000 σοροί μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα

 

 

        Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, διαπιστώθηκε, ότι περισσότερες από 1.000 σοροί μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. 

Αιτία, η απουσία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων για τους νεκρούς, αλλά και το μέγεθος των προσφυγικών ροών που έχει επιβαρύνει σημαντικά τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την ταυτοποίηση νεκρών, μια διαδικασία σημαντική, τόσο για νομικούς, όσο και για ανθρωπιστικούς λόγους. 

 

 

Πηγή: news247.gr, storify.com