Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Υπαναχωρεί ο Ολάντ από την αφαίρεση υπηκοότητας σε τρομοκράτες





Υπαναχωρεί ο Ολάντ από την αφαίρεση υπηκοότητας από τρομοκράτες
Ο Ολάντ ενώ ανακοινώνει την απόσυρση














       Ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ δήλωσε, ότι δε θα προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος, για αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από όσους καταδικάζονται για τρομοκρατία. Επίσης εγκαταλείφθηκε και το σχέδιό του να εγγραφούν στο Σύνταγμα οι    κ α ν ό ν ε ς   γ ι α   τ η ν   κ α τ ά σ τ α σ η    έ κ τ α κ τ η ς   α ν ά γ κ η ς. 
Ο λόγος που υπανεχώρησε ο Ολάντ, είναι επειδή το κοινοβούλιο δε συμφώνησε στο μέτρο αυτό, καθώς η Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία δε συμφώνησαν πάνω σε ένα κείμενο και μέρος της αντιπολίτευσης ήταν εχθρικό σε οποιαδήποτε συνταγματική αναθεώρηση. "Εκφράζω τη λύπη μου γι'αυτήν τη στάση", δήλωσε. 
Η απόσυρση του σχεδίου αυτού τον φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση, αφού το είχε ανακοινώσει στο κοινοβούλιο αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν προκαλέσει το θάνατο 130 ανθρώπων. 
Η πρωτοβουλία του είχε ωστόσο διχάσει τους βουλευτές και είχε προκαλέσει επί μήνες έντονους   δ ι α ξ ι φ ι σ μ ο ύ ς,   με τους επικριτές του μέτρου να το θεωρούν ανεπαρκές και καθαρά συμβολικό.

 
Υπενθυμίζεται, πως για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε πρόσφατα η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.






Πηγή: news.in.gr, lespunaises.info