Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε!




       Το κράτος έχει συνέχεια... Αποφυλακίστηκε ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έχοντας  εκτίσει πλέον του 1/5 της ποινής των 12 ετών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου.

 

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νέου νόμου, ο τέως Δήμαρχος κατάφερε να αποφυλακιστεί, λόγω αναπηρίας 67% από τα καρδιολογικά προβλήματα και επιπλέον 2% για άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία σύμφωνα με τη βεβαίωση των γιατρών έχουν επιδεινωθεί από την παραμονή του στις φυλακές. 

 

Πάντως  ε κ κ ρ ε μ ο ύ ν   εις βάρος του άλλες τρεις δίκες:

Η μία αφορά «τρύπα»,  1,1 εκατ. ευρώ, για δαπάνες που πληρώθηκαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης χωρίς την προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων. 

Η δεύτερη για τη λεγόμενη «Παγία Προκαταβολή», όπου η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπολογίζεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη είναι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ.. 

 

 

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αλεξάνδρα: Η λαϊκή τραγουδίστρια του Μάνου Χατζηδάκι

  


  

 

 

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα, η λαϊκή τραγουδίστρια με τη ζεστή και αισθαντική φωνή. Ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄70 και ανέδειξε με την ερμηνεία της ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών, ανάμεσά τους και τραγούδια του  Μ ά ν ο υ   Χ α τ ζ η δ ά κ ι.  Η ερμηνεία της στο δίσκο "Η Αλεξάνδρα στα λαϊκά του Μάνου Χατζηδάκι" (1980) θεωρείται ιδιαίτερη, εξαιρετική και μοναδική...

Η Αλεξάνδρα ποτέ δεν ενέδωσε στις πολλές προτάσεις για νέους δίσκους και καριέρα σε νυχτερινά κέντρα, αλλά προτιμούσε κάποιες σποραδικές εμφανίσεις σε μικρούς χώρους, επιλέγοντας να ζει αποτραβηγμένη από τη δημοσιότητα. Και όπως έλεγε χαρακτηριστικά: "Ποτέ δεν έβαλα τραγούδια στα χείλη μου που δεν μου μιλούσαν στην ψυχή μου"...

 

                        

                     




  


 

 

 

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το Castello της Κέρκυρας, που πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ






Νέος διαγωνισμός για το Castello Bibelli




 

       Πρόκειται για Castello Bibelli, ένα  ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία, που βρίσκεται 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα». Είναι ένα κτίριο - κόσμημα 1.968 τ.μ. εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, νεογοτθικού ρυθμού, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τούς δύο πυργίσκους. Περιβάλλεται από τεράστιο  π ά ρ κ ο  7 7   σ τ ρ ε μ μ ά τ ω ν   με σπάνια δέντρα, στο οποίο υπάρχουν ακόμη  διάσπαρτα και άλλα βοηθητικά κτίρια συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. περίπου.

 

 

 

 

Κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Bibelli και η διαδικασία αποπεράτωσής του διήρκεσε 10 χρόνια. Είναι κυρίως γνωστό σαν «Καστέλλο». Ήταν επίσης γνωστό και σαν «Πύργος των Πολυλάδων», επειδή αρχική ιδιοκτήτρια ήταν η κληρονόμος της οικογένειας Πολυλά, Φανή Ροδοκανάκη, η οποία μετά παντρεύτηκε το λιβορνέζο βαρώνο Λούκα Μπιμπέλι.  

 

 

 

Κόμητες, βαρώνοι, πρίγκηπες, βασιλιάδες και αυτοκράτορες φιλοξενήθηκαν εκεί κατά καιρούς, όπως ο αυτοκράτορας της Αυστρίας Φραγκίσκος Ιωσήφ, ο Κάϊζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος ο Β', ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ, ο βασιλιάς της Ελλάδος Γεώργιος ο Α' , ο Χαϊλέ Σελασιέ και πολλοί άλλοι.

Το ελληνικό κράτος το απέκτησε το 1940, όταν το κατάσχεσε, ως εχθρική περιουσία από τον τελευταίο ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Μπιμπέλι, ο οποίος υπηρετούσε κατά τη διάρκεια της ιταλικής επίθεσης, ως ανώτατος αξιωματικός στο ιταλικό ναυτικό. 

 

 

 

Καστέλλο - Castello - Βίλλα Μπιμπέλη - Πύργος Πολυλάδων

 

 Από το ΄57 μέχρι το '83 λειτούργησε σαν ξενοδοχείο και έκτοτε εγκαταλείφθηκε. Τμήμα της έκτασης καθώς και δύο κτίρια («Castello» και «Castellino»), έχουν παραχωρηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από το 1992 και στεγάζουν έργα Τέχνης.

Σήμερα πλέον πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το τίμημα να χρησιμοποιηθεί για την  α π ο π λ η ρ ω μ ή   τ ο υ   δ η μ ό σ ι ο υ   χ ρ έ ο υ ς   της χώρας.... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών του ΤΑΙΠΕΔ,  τονίζεται, ότι επιτρέπεται όχι μόνον η  α ν α κ α τ α σ κ ε υ ή  των παλαιών κτιρίων, αλλά και  η  α ν έ γ ε ρ σ η   νέων κτιρίων εμβαδού έως  1 5. 0 0 0  τ. μ.  Όπως είναι γνωστό, στη ζώνη που ανήκει το

Στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών του ΤΑΙΠΕΔ,  τονίζεται, ότι επιτρέπεται όχι μόνον η  α ν α κ α τ α σ κ ε υ ή  των παλαιών κτιρίων, αλλά και  η  α ν έ γ ε ρ σ η   νέων κτιρίων εμβαδού έως  1 5. 0 0 0  τ. μ.  Όπως είναι γνωστό, στη ζώνη που ανήκει το ακίνητο, μπορούν να αναπτυχθούν παραθεριστικές κατοικίες,  χώροι άθλησης, αναψυχής, εστίασης κλπ. 

 

Πολλοί ντόπιοι θεωρούν, πως η λεγόμενη "αξιοποίηση" του Castello σημαίνει άγρια κατεδάφιση, ανελέητη τσιμεντοποίηση και πλήρη περιφρόνηση της ιστορικής μνήμης του τόπου. Διαμαρτύρονται έντονα για την πώλησή του και προτείνουν, το υπέροχο Castello Bibelli με τα 77 στρέμματα γής που το περιβάλλουν, αξιοποιούμενο από προγράμματα της ΕΕ, να μετατραπεί σε χώρο Επιστήμης, Τέχνης και Πολιτισμού, που θα απέφερε και πολλά έσοδα στο Δημόσιο.

 

Άλλωστε και σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες, αντίστοιχοι χώροι σαν αυτόν, θεωρούνται πολύτιμοι, αναδεικνύονται και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, ως μέρος της   π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ή ς   κ λ η ρ ο ν ο μ ι ά ς...

 

 

 

Πηγές: infokerkyra.gr, corfuland.gr, salvanos.gr, kathimerini, από ΑΜΠΕ

 

 

 


Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πήραμε δάνειο 7 δις και εξοφλήσαμε προηγούμενα δάνεια...











       H χώρα μας έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) τα χρήματα του δανείου τής συμφωνίας - γέφυρας, ύψους 7 δις, που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο της Ελλάδας με τους "εταίρους" της. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα χρήματα αυτά, σχεδόν όλα, δόθηκαν ήδη για άμεση εξόφληση των εξής δανείων:

 

- Προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 2 δις.

 

- Προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 4,2 δισ. ευρώ για ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ συν 1,7 δις τόκοι. 

 

- Επίσης δόθηκαν 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

 

- Τα εναπομείναντα 800 εκατ. περίπου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.

τα οποία κατά πάσα πιθαναότητα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες. - See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/gaitanaki-diogkosis-toy-hreoys-pirame-entoko-daneio-gefyra-7-dis-kai-katavalloyme-se#sthash.wVDegxCc.dpuf

 

      Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των δανείων που αποπληρώνουν ...δάνεια και το χρέος θα διογκώνεται. Κοινώς, θα προσπαθούμε διαρκώς να γεμίσουμε ένα βαρέλι δίχως πάτο...

 

 

τα οποία κατά πάσα πιθαναότητα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες. - See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/gaitanaki-diogkosis-toy-hreoys-pirame-entoko-daneio-gefyra-7-dis-kai-katavalloyme-se#sthash.wVDegxCc.dpuf


Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ο Λαπαβίτσας επιμένει: Αλλαγή στρατηγικής και σχέδιο εξόδου από τη ΟΝΕ


 

 

       Σε άρθρο του στο «The Press Project», με τίτλο «Ποιός τελικά ακολούθησε το δρόμο του Σόιμπλε», o καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση, λέγοντας πως η χώρα πήγε απροετοίμαστη στις διαπραγματεύσεις με τελείως λανθασμένη αντίληψη της Ευρώπης και ότι απαιτείται ολική αλλαγή στρατηγικής. 

 

Στο άρθρο σημειώνεται μεταξύ άλλων: 

 

«Η ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την Ελλάδα περιλαμβάνει έξοδο από το ευρώ, με βαθιά διαγραφή του χρέους, δημόσια ιδιοκτησία και διοίκηση των τραπεζών, έλεγχο των κεφαλαιακών ροών, άρση της λιτότητας και πολλά άλλα μέτρα που και μόνο στο άκουσμά τους θα κινδύνευε με αποπληξία ο στυγνός Γερμανός δικηγόρος ο οποίος διαχειρίζεται το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης».

 «Ο Σόιμπλε τελικά επέβαλε τη θέλησή του. Το νέο, κάκιστο, μνημόνιο δεν αποτελεί διέξοδο που μας πρόσφεραν οι Γάλλοι "φίλοι" μας. Ο Σόιμπλε το καθόρισε και η διαπραγμάτευση ήταν για τις λεπτομέρειες. Το πρόβλημα είναι όμως ακόμη μεγαλύτερο. Το υποτιθέμενο δίλημμα "μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ" δεν φαίνεται να τέθηκε ποτέ από τον Σόιμπλε. Άλλες ήταν οι επιλογές που μας έδωσε. Γιατί, λοιπόν, η ελληνική πλευρά αποφάσισε να ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο του Σόιμπλε; Ποιός υπολόγισε το κόστος και τις επιπτώσεις των δύο επιλογών και με ποιά κριτήρια; Γιατί προτιμήσαμε να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε ένα νέο μνημόνιο; Και πότε ενημερώθηκε ο ελληνικός λαός, ή ακόμη και τα συλλογικά όργανα του Σύριζα; Τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα και απαιτούν απάντηση, αναφέρει στο άρθρο του ο Κ. Λαπαβίτσας. 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr



Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τι είναι η πατρίδα μας. Μην είναι το ΤΑΙΠΕΔ; Μην είναι....




                                           ....το τεράστιο μνημόνιο,

 

                                            μην είναι τα τοκοχρεωλύσια,

                         

                                            μην είναι οι "Θεσμοί"

                                            

                                            μην είναι η Ρένα Δούρου 


                                            μην είναι ο Τσιριμώκος της γενιάς μας

 

                                            μην είναι το χρέος μέχρι το 2040;

 

                                                                --------

 

                                            Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα 

 

                                           και η εκ νέου ενίσχυση των τραπεζών

                          

                                           και το στρογγυλοκάθισμα στην εξουσία των μεν

 

                                           και το εκ νέου στρογγυλοκάθισμα στον καναπέ των δε

 

                                           και τα αναρίθμητα ΟΧΙ

 

                                           και οι επιστήμονες νεομετανάστες

 

                                            Όλα πατρίδα μας!

 

 

 

http://static.pblogs.gr/f/488178-varkoula.jpg

 












Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η "Zeit" για το "Όχι" του δημοψηφίσματος

Die Zeit: Tι θα γίνει αν ο Τσίπρας προκηρύξει νέες εκλογές τον Ιούνιο;


H Die Zeit, είναι η σημαντικότερη εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα, έχει κυρίως αναγνώστες υψηλού πνευματικού επιπέδου και είναι γνωστή για τα λεπτομερή και αναλυτικά άρθρα της. Για ένα διάστημα, εκδότης της υπήρξε ο πρώην καγκελλάριος Χέλμουτ Σμιτ. 

 

Σε χτεσινό άρθρο της με τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το “Όχι”» (Europa sollte das Oxi ernst nehmen), εξηγεί ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα κατέστησε ορατό τον βαθύ διχασμό της Ευρώπης. Για να μη χαθεί μια ολόκληρη γενιά στη νότια Ευρώπη χρειάζονται περισσότερα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει. 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνει,  δείχνει, πως η βούληση των Ελλήνων να ξαναγίνουν  κ υ ρ ί α ρ χ ο ι   τ η ς  χ ώ ρ α ς   τ ο υ ς,   έχει αλλάξει την κοινωνία. Κυρίως οι νέοι ψήφισαν «Όχι» και αυτό δε σημαίνει ότι επιθυμούν περαιτέρω βοήθεια από την Ευρώπη χωρίς ανταλλάγματα ή ότι θεωρούν πως επωφελούνται από το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα.

Ψήφισαν «Όχι», γράφει η γερμανική εφημερίδα, διότι πλέον δεν έχουν τίποτε να χάσουν.  Γ ι α   τ ο υ ς   ν έ ο υ ς   σ τ η ν   Ε λ λ ά δ α,  η Ευρώπη είναι συνώνυμη της κρίσης, της ύφεσης και της μαζικής ανεργίας. Φώναξαν «Όχι» δυνατά, αν και γνώριζαν τις συνέπειες που μπορεί να είχε αυτό: Μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με περισσότερα δεινά και φτώχεια.

 

Εξάλλου, αν γινόταν δημοψήφισμα στην  Ι σ π α ν ί α  ή  τ η ν   Π ο ρ τ ο γ α λ ί α   για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, είναι πιθανό το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο. Στην Ισπανία η οικονομική ισχύς εξακολουθεί να είναι 7% χαμηλότερη απ’ ό,τι ήταν πριν την κρίση, ενώ ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Το ίδιο ισχύει και για την Πορτογαλία, επισημαίνει η Zeit. 

 

 

Πηγή: tovima.gr

Το πρωτότυπο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Zeit, εδώ: 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2015-07/grexit-griechenland-europa 


Ιστορική η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή




                              
                    




       Μέσα σε λίγα λεπτά η Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου, απλά, περιεκτικά και αιχμηρά, μίλησε γι αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για τη στυγνή καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου με μέσα απάνθρωπα, προκειμένου να ευνοηθούν τράπεζες...

 

 

Στην ομιλία - καταπέλτη, τόνισε: 

 

- Ότι η επερχόμενη συμφωνία αποτελεί κατάλυση του Συντάγματος και περιφρόνηση της πρόσφατης βούλησης του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε με το ηχηρό ΟΧΙ. 

 

- Ότι δίνεται άνιση μάχη σε καθεστώς εκβιασμών και ασφυξίας. 

 

- Ότι το χρέος αυτό δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με παράνομες συμβάσεις και μίζες.

 

- Ότι ο κύριος μοχλός αυτής της καταστρεπτικής ευρωπαϊκής πολιτικής, η  Γ ε ρ μ α ν ί α,  ενώ απόλαυσε γενναία διαγραφή του χρέους της μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη γεναιόδωρη σύμπραξη της μικρής Ελλάδας, ενώ οφείλει στη χώρα μας ποσό που υπερβαίνει το φερόμενο ελληνικό δημόσιο χρέος, ακόμα και σήμερα υποθάλπει τους υπαίτιους ελληνογερμανικών σκανδάλων, όπως αυτού της SIEMENS! 



Άραγε, υπάρχει Έλληνας που θα διαφωνήσει με όσα είπε; Υπάρχει κάτι αναληθές; Αυτή η ομιλία θα περάσει στην ιστορία...



Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αντίο στον Ομάρ Σαρίφ: "Lara' s theme" από το "δόκτορ Ζιβάγκο"...

                       



                  






Erasmus στην Ελλάδα επιλέγουν Γερμανοί Φοιτητές






 

 

      Μπορεί το "όχι" των Ελλήνων στο δημοψήφισμα να κυριαρχεί στο γερμανικό τύπο, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη, όμως δε συμβαίνει το ίδιο στους κόλπους των Γερμανών φοιτητών. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών DAAD, Aλεξάντερ Ρόγκεναμπ, πολλοί Γερμανοί φοιτητές εξακολουθούν να επιλέγουν την Ελλάδα για ένα εξάμηνο σπουδών στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus. Ο λόγος είναι η διάθεση για μάθηση σε συνδυασμό με το ανήσυχο πνεύμα τους για εξερεύνηση και όχι μόνον. 

Κίνητρο αποτελούν οι καλές εμπειρίες παλαιών φοιτητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια,  η  α τ μ ό σ φ α ι ρ α   σ τ α   α μ φ ι θ έ α τ ρ α   αλλά και το υψηλό επίπεδο των διδασκόντων, παρά το γεγονός ότι η βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων δεν άφησε ανεπηρέαστη την κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση.  

 

 

                                      Ελκυστικός εκπαιδευτικός προορισμός
 

 

      Σύμφωνα με τον Ρόγκενκαμπ:  «Τα ελληνικά πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται στην πράξη εδώ και χρόνια. Ένα πρακτικό παράδειγμα είναι, ότι πολλά αμφιθέατρα δεν έχουν θέρμανση τον χειμώνα ή σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν χρήματα για την υποστήριξη ερευνητών για συνέδρια στο εξωτερικό». 

Αλλά, παρατηρείται το εξής παράδοξο: Παρά την κρίση των ελληνικών πανεπιστημίων, πολλοί Γερμανοί φοιτητές επιθυμούν να περάσουν μια περίοδο των σπουδών τους στην Ελλάδα, «επειδή θέλουν οι ίδιοι να δουν τι συμβαίνει στην χώρα». Η άφιξη και μόνο στο ελληνικό πανεπιστήμιο, παρά τις αντικειμενικές δομικές δυσκολίες της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης, αρκεί για να ανακαλύψει κάποιος το «καλό» και δημιουργικό πρόσωπο της χώρας και των νέων ανθρώπων. 

«Πολύ καλά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, καθηγητές με σπουδές στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στις τάξεις» είναι μερικά από τα στοιχεία που αφήνουν πολύ θετικές εντυπώσεις στους Γερμανούς φοιτητές που επιστρέφουν από την Ελλάδα στη Γερμανία. Μάλιστα, κάποιοι από τους φοιτητές που έχουν συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο εκφράζουν την επιθυμία ακόμη και να επιστρέψουν στην Ελλάδα για περαιτέρω έρευνα σε  επίπεδο διδακτορικού. 

 

 

Πηγή: nooz.gr από Deutsche Welle






Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Απολύτως ταξική η ψήφος στο δημοψήφισμα!

Με έντονη την ταξική συνείδηση φαίνεται πως ψήφισαν οι εκλογείς στο σημερινό δημοψήφισμα. Περιοχές του νομού Αττικής, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, εμφανίζουν ποσοστά με τεράστια απόκλιση, ανάλογα με το εισόδημα των κατοίκων της.
Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας το ΟΧΙ λαμβάνει ποσοστά...ολοκληρωτικών καθεστώτων και αντίστοιχα το ΝΑΙ «καταποντίζεται», ενώ στα λεγόμενα ακριβά προάστια η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι μεγάλη αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια, εδώ υπερισχύει το ΝΑΙ.
Ενδεικτικά, το ΟΧΙ έλαβε στο δήμο Ασπροπύργου 79,20%, στη Φυλή 77,22%, στο Πέραμα 76,64%, στις Αχαρνές 75,25%, στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 72,84%, στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη 72,61%, στην Αγία Βαρβάρα 72,75%, στην Ελευσίνα 71, 88%, στη Λαυρεωτική 71,81%, στον Ταύρο 71, 28, στο Αιγάλεω 70,68% και στο Περιστέρι 70,31%.
Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει το ΝΑΙ, όπως στην Εκάλη (84,62%), στο Διόνυσο (69,78%), στη Βουλιαγμένη (66,27%), στην Κηφισιά (64,59%), στη Δροσιά (65,42%) και στη Βούλα (63,88%).
- See more at: http://www.crete-news.gr/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%E2%80%9C%CE%BD%CE%B1%CE%B9%E2%80%9D-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%E2%80%A6-%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7#sthash.cCJTYIUz.dpuf
Με έντονη την ταξική συνείδηση φαίνεται πως ψήφισαν οι εκλογείς στο σημερινό δημοψήφισμα. Περιοχές του νομού Αττικής, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, εμφανίζουν ποσοστά με τεράστια απόκλιση, ανάλογα με το εισόδημα των κατοίκων της.
Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας το ΟΧΙ λαμβάνει ποσοστά...ολοκληρωτικών καθεστώτων και αντίστοιχα το ΝΑΙ «καταποντίζεται», ενώ στα λεγόμενα ακριβά προάστια η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι μεγάλη αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια, εδώ υπερισχύει το ΝΑΙ.
Ενδεικτικά, το ΟΧΙ έλαβε στο δήμο Ασπροπύργου 79,20%, στη Φυλή 77,22%, στο Πέραμα 76,64%, στις Αχαρνές 75,25%, στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 72,84%, στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη 72,61%, στην Αγία Βαρβάρα 72,75%, στην Ελευσίνα 71, 88%, στη Λαυρεωτική 71,81%, στον Ταύρο 71, 28, στο Αιγάλεω 70,68% και στο Περιστέρι 70,31%.
Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει το ΝΑΙ, όπως στην Εκάλη (84,62%), στο Διόνυσο (69,78%), στη Βουλιαγμένη (66,27%), στην Κηφισιά (64,59%), στη Δροσιά (65,42%) και στη Βούλα (63,88%).
- See more at: http://www.crete-news.gr/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%E2%80%9C%CE%BD%CE%B1%CE%B9%E2%80%9D-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%E2%80%A6-%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7#sthash.cCJTYIUz.dpuf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Μπορεί να αμφισβητείται αν οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα γνώριζαν επακριβώς την πρόταση των δανειστών επί της οποίας καλούνταν να αποφασίσουν, όμως ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητο: Η ψήφος είχε σαφές ταξικό περιεχόμενο! 

 

        Με το ΟΧΙ συνασπίστηκαν κυρίως οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, τα κατεστραμμένα μεσαία στρώματα, η νεολαία και οι αγρότες, ενώ με το «ΝΑΙ» συντάχθηκαν το ευρωπαϊκό και εγχώριο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, ο ΣΕΒ και οι εργοδότες, οι τραπεζίτες και τα ιδιωτικά - διαπλεκόμενα ΜΜΕ, το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό και οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε κάποιες ομοσπονδίες.

Επίσης σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας το ΟΧΙ λαμβάνει ιλιγγιώδη ποσοστά και αντίστοιχα το ΝΑΙ «καταποντίζεται», ενώ στα λεγόμενα ακριβά προάστια η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι μεγάλη αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια, εδώ υπερισχύει το ΝΑΙ.

Ενδεικτικά, το ΟΧΙ έλαβε:

Στο δήμο Ασπροπύργου 79,20%, στη Φυλή 77,22%, στο Πέραμα 76,64%, στις Αχαρνές 75,25%, στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 72,84%, στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη 72,61%, στην Αγία Βαρβάρα 72,75%, στην Ελευσίνα 71, 88%, στη Λαυρεωτική 71,81%, στον Ταύρο 71, 28, στο Αιγάλεω 70,68% και στο Περιστέρι 70,31%.

 

      Αντιθέτως σε περιοχές των πλουσίων βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει το ΝΑΙ, όπως:

Στην Εκάλη (85,68%), στο Διόνυσο (79,11%), στο Π. Ψυχικό 76,29%, στη Βουλιαγμένη (66,27%), στην Κηφισιά (66,10%), στη Δροσιά (65,42%) και στη Βούλα (64,39%)....