Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δένδιας: Οι εταίροι δε χειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη διαπραγμάτευση και αυτοί


           

     

     

           Μιλώντας στο realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

     

      

    «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, νομίζω, πριν έρθουμε στα δικά μας,  δ ε    χ ε ι ρ ί σ τ η κ α ν   μ ε   τ ο ν   κ α λ ύ τ ε ρ ο   δ υ ν α τ  ό  τ ρ ό π ο   αυτή τη διαπραγμάτευση και αυτοί. Νομίζω, δηλαδή, ότι υπήρχε περιθώριο μεγάλο, από τη δική τους πλευρά, καλύτερης διεξαγωγής αυτής της διαπραγματευτικής διαδικασίας», είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Στο ερώτημα αν υπάρχει περιθώριο να δώσουν οι Ευρωπαίοι μια καλύτερη πρόταση ώστε να απεγκλωβιστεί η κατάσταση, ο πρώην υπουργός απάντησε:

     

    «Β λ έ π ω   μ ι α   κ ι ν η τ ι κ ό τ η τ α   και ούτως ή άλλως έχει αποδειχθεί πια από τη μη δεχόμενη αμφισβήτησης δήλωση του Γιούνκερ, ότι υπήρχε και καλύτερη έστω και οριακά ευρωπαϊκή πρόταση, την οποία ο Ελληνας πρωθυπουργός επέλεξε να μη λάβει καν υπόψιν και να μας αποκρύψει την ύπαρξή της. Θεωρώ ότι υπάρξει περιθώριο και επίσης, βεβαίως, για να υπάρχει περιθώριο, θα πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός να είναι διατεθειμένος να συζητήσει σοβαρά μαζί τους». 

     

    Αναρτήθηκε στις 29/6/2015 από real.gr



    Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

    Οι ουρές που δε "βλέπουν" τα ξένα ΜΜΕ




     

    Τεράστιες ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα

     

     

    Το γύρο του κόσμου κάνουν από χτες οι φωτογραφίες με τις ουρές στα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών (για τις ουρές στα βενζινάδικα και στα σούπερ-μάρκετ, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα).

     






    Όμως αυτές οι ουρές των ανθρώπων που συνωστίζονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ εδώ και πέντε χρόνια, δεν τους λένε τίποτα.

     

     

    Η Ελλάδα με το  ε ν ά μ ι σ υ   ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι ο   α ν έ ρ γ ο υ ς  αφήνει τους πάντες, παγερά αδιάφορους..

     

     

     

    Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

    Τουρισμός και αίμα





    RIU IMPERIAL MARHABA


    Φαραωνικές τουριστικές μονάδες για μαζικό τουρισμό του all inclusive σε πάμφτωχες χώρες, καλούν τον απλό τουρίστα να ζήσει το όνειρο της χλιδής με χίλιους τρόπους.

     

     

     

     

    Περίτεχνες πισίνες,  εξωτικοί φοίνικες,   αστραφτερά μαρμάρινα πολυτελή  λόμπυ, ρωμαϊκά spa, αφθονία γευμάτων στους εντυπωσιακούς μπουφέδες (για όσους φορούν το "βραχιολάκι"),   φολκλορικές βραδιές και διάφορα happenings ώστε ποτέ να μην νοιώσει πλήξη.

     

     

     

    Στο τέλος ο τουρίστας θα αναχωρήσει για τη χώρα του "γεμάτος" και υπερήφανος που έζησε λίγες μέρες σα μεγιστάνας. Μπορεί καλά - καλά να μην ήξερε σε ποιά χώρα βρισκόταν ή τί ακριβώς συμβαίνει στη χώρα που βρέθηκε. Του αρκεί μόνο, να φύγει ηλιοκαμμένος.

     

     

     

    Μακελείο στην Τυνησία: Φοιτητής θέρισε δεκάδες ευρωπαίους τουρίστες

     

     

     

           Χτες σημειώθηκε πολυαίμακτη τρομοκρατική επίθεση στην παραλία μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τυνησίας. Θύματα,  πελάτες που ξεμύτησαν στην μπροστινή πλαζ, που ήταν λέει, αφύλακτη. Άραγε το επόμενο βήμα θα είναι το ...μάντρωμα παραλιών και θαλασσών;  

     

     

     

     

            Οι διοργανωτές αυτού του είδους τουρισμού καθόλου δεν έλαβαν καν υπ' όψιν τους, ότι  η Τυνησία βρίσκεται από το Μάρτιο σε  «κ ό κ κ ι ν ο   σ υ ν α γ ε ρ μ ό»   μετά την τρομοκρατική επίθεση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας, που στοίχισε τότε τη ζωή σε 22 ανθρώπους...  Είναι φανερό, πως οι πολυεθνικές του διεθνούς μαζικού τουρισμού δεν κάνουν πίσω, παρά τις κατά καιρούς αιματηρές απώλειες, έχοντας κοστολογήσει τα πάντα, ακόμα και τις απώλειες της ανθρώπινων ζωών και εξακολουθούν να κρίνουν συμφέρουσα τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους σε τέτοιους τουριστικούς προορισμούς.

     

    Όμως σε ατομικό επίπεδο, παραμένει ασυγχώρητη η άγνοια, η αφέλεια και κυρίως η αδιαφορία του δυτικού τουρίστα για το τί συμβαίνει στον κόσμο...

     

     

    Φωτ. από lavenir.net, ethnos.gr, loveholidays.com


        

    Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

    Συνεχείς οι εξώσεις στην Ισπανία. Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας


     





     

            Οι δανειστές συχνά, προκειμένου να μας τους φέρουν ως παράδειγμα, μιλούν συχνά για το  s u c c e s s   s t o r y   Ισπανών και  Πορτογάλων, αναφέροντας ότι στις χώρες τους υπάρχουν δείκτες ανάπτυξης. 

    "Ξεχνούν" όμως να αναφερθούν στο κοινωνικό κόστος που οδήγησε στην ευημερία των ... αριθμών. 'Οτι εκτός από την Πορτογαλία και η Ισπανία αντιμετωπίζει τη μάστιγα των εξώσεων σε τέτοιο βαθμό, που παρενέβη η  Δ ι ε θ ν ή ς   Α μ ν η σ τ ί α.  «Το δικαίωμα στη στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο παραβιάζεται στην Ισπανία και τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ανεπαρκή», τονίζει η  οργάνωση σε ανοικτή επιστολή της προς την κυβέρνηση Ραχόι. 

     

     

     

     

     

    Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 2014 καθημερινά κατάσχονταν 95 ακίνητα από πρόσωπα τα οποία δεν ήταν πλέον σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.


     

     

    Υπογραμμίζει, ότι στην Ισπανία η  α ν ε ρ γ ί α   συνεχίζει να πλήττει ακόμη πάνω από το 25% του ενεργού πληθυσμού και ότι η χώρα διαθέτει ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό εργατικών κατοικιών, που δεν ξεπερνά το 1,1%, έναντι ενός 32% στην Ολλανδία ή ενός 18% στη Βρεταννία.

     

     Η Διεθνής Αμνηστία δρα κατά των εξώσεων στην Ισπανία

     

     

    Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ισπανία να τροποποιήσει τη νομοθεσία, ώστε να επιβληθεί ένα μορατόριουμ στις εξώσεις, σε περιπτώσεις «κατά τις οποίες δεν παρέχονται εγγυήσεις για την προστασία των  α ν θ ρ ω π ί ν ω ν  δ ι κ α ι ω μ ά τ ω ν»,  αλλά και να υπάρχει «διαβούλευση με τις οργανώσεις υπεράσπισης των κατοίκων». Ακόμη, τάσσεται υπέρ της διάθεσης των άδειων κατοικιών στους οικονομικά αδύναμους πολίτες.

     

     

     

     

     

     

     

     Πηγή: news.in.gr. Φωτ. από bp.blogspot.comsentragoal.gr, epitropesdiodiastop.blogspot.gr. elmundo.es 

     

     

     

     

     

    Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

    Τελεσίγραφο, απειλές και ..αντισυγκεντρώσεις!


                             



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

           Θυμάστε την εποχή που πίεζαν την Κύπρο να ψηφίσει το  σ χ έ δ ι ο   Α ν ά ν;  Θυμάστε, που μεγαλόσχημοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Χαβιέ Σολάνα και Σία) απειλούσαν τους Κυπρίους, με αγοραία γλώσσα κιόλας, για το τί θα πάθουν αν δεν το δεχτούν; 

    Κάτι σαν αυτό, αλλά σε απείρως χειρότερη μορφή ζούμε τώρα, ενόψει της συνάντησης με τους δανειστές τη Δευτέρα. 

    Κ-α-θ-η-μ-ε-ρ-ι-ν-ά  η ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκτασιν η χώρα, δέχεται αλυσιδωτές φοβέρες, απειλές, προσβολές, με αποκορύφωμα και τελεσίγραφο, δια στόματος του προέδρου τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ! Και για να μην έχετε καμμία αμφιβολία για την επαγγελματική "δουλειά" των δανειστών μας, μέχρι και ....αντισυγκεντρώσεις στην Αθήνα, κανόνισαν! 

     

      Μερικά μόνο από τα δείγματα απειλών και εκβιασμών:

     

     

     

     

     

    Ντόναλντ Τουσκ: 

    "Ή δέχεστε την προσφορά μας ή χρεωκοπείτε!''

     


     

     

     

     

     

     

     

     

    Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ: 

    "Γιατί δεν παίρνετε τα 35 δις που σας δίνουμε;" (Έλα ντε!)

     

     

     

     

     

     

     

    Κριστίν Λαγκάρντ:

    "Αν δεν πληρώσετε το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, τότε στις 1 Ιουλίου χρεωκοπείτε!"

     

     

     

     

     

     

    Πάλι μάς στόχευσαν και οι "έγκριτοι" Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" (άλλωστε κάθε βδομάδα το κάνουν):

    "Η αύξηση της έκτακτης ρευστότητας στις ελλην. τράπεζες έγινε για τις ανάγκες τους την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο μέχρι το κλείσιμό τους τη Δευτέρα!"

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Από κοντά και το επίσης  "έγκριτο" Ρώυτερς":

    "Μπορεί τη Δευτέρα να μην ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα...."

     

     

     

        Επίσης είχαμε κάποιες δεκαετίες να ακούσουμε τον όρο  "α ν τ ι σ υ γ κ έ ν τ ρ ω σ η".  Μας το θύμησαν οι εταίροι μας (ο Θεός να τους κάνει), που έβαλαν το χεράκι τους και σε μια καλά οργανωμένη αντισυγκέντρωση με ωραία πανομοιότυπα(!) λίαν φροντισμένα πλακάτ με συνθήματα του τύπου, "Ναι στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας" και "Ναι στα 35 δις του Γιούνκερ", κοντολογής πληρώστε τα χρέη σας και σκάστε και εμείς θα σας δώσουμε ένα σωρό δις να ξεπουληθείτε ολόκληροι, να υποθηκεύσετε τα τρισέγγονά σας και βάλε!!!

     

    Ιδού τα ντοκουμέντα:

     

     

    Οι διαδηλωτές στην είσοδο της Βουλής τώρα  

     

     

     

     

     


     

     

     

     

     

           Δύσκολο να προβλέψει κανείς τί θα μας προκύψει αυτόν τον Ιούνιο. Πάντως, ό,τι κι αν συμβεί, ένα είναι βέβαιο: Το κάποτε ελπιδοφόρο όραμα  της Ενωμένης Ευρώπης έχει μάλλον θρυμματισθεί...

     

     

     

    Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

    Ξεκίνησε σε όλη την Ευρώπη η εβδομάδα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά της λιτότητας




    "Αν η Ελλάδα ήταν τράπεζα, θα είχε ήδη διασωθεί!". Πανώ από τη σημερινή διαδήλωση υποστήριξης της Ελλάδας, στο Παρίσι





       20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις ξεκινούν μαζικές διαμαρτυρίες με σκοπό την υποστήριξη της Ελλάδας και κατά των πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής αδικίας. Σήμερα έγιναν διαδηλώσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ και Δουβλίνο και αύριο συνεχίζονται σε Αθήνα, Βρυξέλλες κλπ.

     

    Εικόνες από σημερινές συγκεντρώσεις:



    Παρίσι





    CH8tHQJWoAACrIB
    Βερολίνο





    Λονδίνο




    Δουβλίνο




    Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

    Το εκπληκτικό σκίτσο των Financial Times με τον Τσίπρα να τρομοκρατεί την Ευρωζώνη




     

     

           To σκίτσο συνοδεύει άρθρο με τίτλο "Πάρτε διαζύγιο με την Ελλάδα στα γρήγορα και κατόπιν μετανιώνετε με την άνεσή σας" ("Divorce Greece in haste, repent at leisure"), όπου η κατάσταση στην Ελλάδα παρομοιάζεται με αυτή των απαρχών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου!

     

    Ο σκιτσογράφος των Financial Times, Ίνγκραμ Πιν, παρουσιάζει το οικοδόμημα της Ευρωζώνης να βρίσκεται σε κίνδυνο, με τον Αλέξη Τσίπρα να το διαλύει τραβώντας το κομμάτι της Ελλάδας από τη βάση του προς το δρόμο που οδηγεί στο γκρεμό. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης στέκονται στην κορυφή του οικοδομήματος και τον  κοιτάζουν έντρομοι....




          

    Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

    Eπιβλητική «Τόσκα» στο Ηρώδειο




    TOSCA




            Η «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι, μια  από τις πιο δημοφιλείς όπερες διεθνώς, επέστρεψε, στα πλαίσια του Φεστιβαλ Αθηνών, από χτες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και θα παρουσιαστεί επίσης απόψε 16/6 και στις 17 και 18/6.  Η συγκεκριμένη παραγωγή της Λυρικής, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό που την είχε πρωτοδεί και αποθεώσει το καλοκαίρι του 2012. Στην Ελλάδα η «Τόσκα» είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο και από τότε παρουσιάζεται πολύ συχνά.


     

      tosca

     

     

            Η παράσταση του Ούγκο ντε Άνα αποτελεί ένα μεγαλειώδες εγχείρημα με εντυπωσιακά μαξιμαλιστικά σκηνικά και κοστούμια. Πρωταγωνιστούν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι μονωδοί-ανάμεσα τους ο διακεκριμένος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα. Ο Ούγκο ντε Άνα (που φημίζεται διεθνώς για τις επιβλητικές παραγωγές του στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου έως τη Σκάλα του Μιλάνου) παρουσιάζει μια Τόσκα δραματική γεμάτη πάθη: Εντυπωσιακά σκηνικά, ένας τεράστιος σταυρός με τον εσταυρωμένο, μια ιερή τράπεζα, ένα εργαστήρι ζωγραφικής πλαισιώνονται από θεαματικές προβολές μνημείων της Ρώμης, αλλά και βίντεο, που δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση στην παραγωγή.

     

    Εισιτήρια: €25 ,€45 , €55, €60 ,€85, €100, Φοιτητικό & παιδικό €15, εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών , Πανεπιστημίου 39/Τηλ. πωλήσεις 2103662 100, Ηλεκτρονική προπώληση: www.greekfestival.gr & www.nationalopera.gr 

    (Πηγή: huffingtonpost.gr)



         

                      

    Εδώ, η περίφημη άρια "e lucevan le stelle", με το Λουτσιάνο Παβαρότι να αποθεώνεται σε παράσταση της "Τόσκα" στη Μετροπόλιταν Όπερα 



    Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

    Spiegel εναντίον Σόιμπλε για το αδιέξοδο με την Ελλάδα

     

     

     

     Αποτέλεσμα εικόνας για Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΑποτέλεσμα εικόνας για der Spiegel

     

     

     

     

     

     

     

            Συχνά τα γερμανικά ΜΜΕ ασκούν σκληρή κριτική στην ελληνική πλευρά (όπως η Bild που καταφέρεται πάλι εναντίον του Βαρουφάκη), ωστόσο, από τα βέλη τους δεν γλιτώνουν και οι Γερμανοί πολιτικοί και κυρίως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

     

    Δημοσίευμα του Spiegel περιέχει σκληρά σχόλια για το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καλεί τη Μέρκελ να τον απομακρύνει από τις διαπραγματεύσεις και παρομοιάζει την παρούσα κατάσταση με την ενοποίηση της Γερμανίας.

    Υπενθυμίζει, πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της γερμανικής ενοποίησης πριν από 25 χρόνια και γράφει συγκεκριμένα, ότι «η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας τού τότε είναι η Ελλάδα τού σήμερα. Η χώρα βρίσκεται οικονομικά στο τέλος. Αντί να κάνει τα πάντα και να προωθήσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της ενωμένης Ευρώπης, το υπουργείο του Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδια για ένα Grexit και προτρέπει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο.

    Ναι, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της σε αυτή την κατάσταση. Ναι, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών πρέπει γι´ αυτό το λόγο να πληρώσουν προκειμένου να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά αυτές οι χώρες έχουν τα χρήματα. Η Βαυαρία, η Έσση ακόμα και το Σλέσβιχ Χόλστάιν πλήρωναν για χρόνια για την Σαξονία Άνχαλντ, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο».

    «...Θα ήταν όμως καλό εάν ο υπουργός συμπεριφερόταν με τον τρόπο που το έκανε πριν από 25 χρόνια. Διαφορετικά θα ήταν καλύτερα αν η Ανγκελα Μέρκελ τον απέσυρε από τις διαπραγματεύσεις. Έτσι θα αποδείκνυε αυτό που μέχρι σήμερα όλοι τής αρνούνται. Ότι είναι μια μεγάλη Ευρωπαία με όραμα», επισημαίνει το Spiegel.

     

     

    Πηγή: gazzetta.gr από iefimerida.gr