Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία. Τεράστιο το ποσοστό στους νέους



 


 

      Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η Eurostat, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα νέα στοιχεία για την ανεργία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να διατηρεί την πρωτιά, ενώ αντίθετα να μειώνεται συνολικά στην Ευρωζώνη!

Συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 26,9% με δεύτερη την Ισπανία, έναντι 12,1% στην Ευρωζώνη. 

Ως προς την ανεργία στους νέους, η Ελλάδα, επίσης, κατέχει τα πρωτεία με 58,7%, έναντι 23,9% στην Ευρωζώνη. 

Ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη, μειώθηκε κατά 24.000 τον Ιούνιο, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2011.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε .(περί το 5%) εμφανίζουν η Αυστρία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

 

 

Πασίγνωστα αλλαντικά, ακατάλληλα από τον ΕΦΕΤ



     
      Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλών προϊόντων, ακατάλληλων προς κατανάλωση, τα οποία περιέχουν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

1.    «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ».

2.  Της εταιρίας CRETA FARM A.E.: 

«Μπέικον Catering φέτες Snack», «Μπέικον φιλικό»,  «Μπριζόλα καπνιστή»,  «Ζαμπόν μπούτι», «Μπέικον ρολό σε φέτες»,  «Μπριζόλα Καπνιστή»

Της εταιρίας ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.:

«Γαλοπούλα Βραστή», «Γαλοπούλα Καπνιστή»

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε "από τις επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν".

 

 

 

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου για εκβίαση και δωροδοκία



   

     Ξεκίνησε άραγε να σπάει το "απόστημα" των αμαρτωλών σχέσεων δημοτικών αρχόντων και ιδιοκτητών επιχειρήσεων, που συνίσταται σε ανοχή της  π α ρ ά ν ο μ η ς   λ ε ι τ ο υ ρ γ ί α ς  μ α γ α ζ ι ώ ν  έναντι ...αντιτίμου;  Η παρακάτω είδηση αφορά  Αντιδήμαρχο στη Δυτική Αττική, αρμόδιο για τα οικονομικά  του δήμου, ο οποίος χειριζόταν τα θέματα χορήγησης αδειών για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις:

      Συνελήφθη ο εικονιζόμενος λεβέντης, Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου ονόματι Μάριος Λιακόπουλος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία. Προσέγγιζε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους εκβίαζε ζητώντας σοβαρά ποσά προκειμένου να τους εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας. Όταν δεν πληρωνόταν τους έστελνε καθημερινά τη δημοτική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα και αφού ο Αντιδήμαρχος τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρέθηκαν  4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Ο Μάριος Λιακόπουλος είναι 45 ετών, καθηγητής στο επάγγελμα και στέλεχος της Ν.Δ.  Είχε εκλεγεί   π ρ ώ τ ο ς   σ ε    ψ ή φ ο υ ς   στο Δήμο Χαϊδαρίου...

Μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψή του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου έσπευσε να τον παύσει και να τον διαγράψει από τη δημοτική παράταξη. (Όλως παραδόξως δεν είχε πάρει είδηση τη δραστηριότητά του ώστε να τον παύσει νωρίτερα)...  

 

 

Πηγές:news.in.gr, aftodioikisi.gr, directnews.gr.






Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης









      Μια δυσάρεστη είδηση για την ελληνική μουσική: Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της νεοελληνικής μουσικής με σπουδαίο έργο, ο Νίκος Μαμαγκάκης, πέθανε χτες. Έγινε γνωστό, ότι έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν στο Ερρίκος Ντυνάν όπου βρισκόταν σε κώμα.

Σπούδασε αρχικά στη Φιλαρμονική Ρεθύμνου (από 10 ετών) και στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα (1947-1953) με καθηγητές τους Μ. Κουτούγκο, Α. Ευαγγελάτο, Μ. Βάρβογλη και Επ. Φασιανό. Επέστρεψε στο Ρέθυμνο και ανέλαβε τη διεύθυνση του Ωδείου και της Φιλαρμονικής της πόλης. 

Το 1957 συνέχισε με γερμανική υποτροφία στην Ανωτάτη Μουσική Σχολή στο Μόναχο με τους Ορφ και Γκέντσμερ. Το 1961 και 1962 σπούδασε και ηλεκτρονική μουσική με τον J.A, Riedl και το 1962 πήρε το Β' βραβείο του μουσικού διαγωνισμού "Μάνος Χατζιδάκις" με το "Μονόλογο" για σόλο τσέλο. Το 1964 πήρε το βραβείο μουσικής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσ/νίκης για τη μουσική του στην ταινία «Μονεμβασιά» του Γιώργου Σαρρή και το 1968, πήρε το βραβείο των κριτικών του Φεστιβάλ Θεσ/νίκης για τη μουσική του στην ταινία Παρένθεση» του Τ. Κανελλόπουλου. Μετά από παραμονή 8 ετών στην Ευρώπη, επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα το 1965.

Η εργογραφία του περιλαμβάνει όλα τα είδη: μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπερες, ηλεκτρονική μουσική, έργα για ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών και άλλα.

Οι αρχικές του αναζητήσεις αφορούσαν στην ανανέωση του ηχοχρώματος και τις δομικές και ρυθμικές σχέσεις που βασίζονται σε αριθμητικές αναλογίες, τόσο με βάση τα δυτικά πρότυπα όσο και με αναφορές στη δημοτική μας μουσική και κυρίως της ιδιαίτερης πατρίδας του. Σαν συνέπεια αυτής της αναζήτησης ήταν, η χρήση στα έργα του διαφόρων δημοτικών οργάνων (κρητική λύρα, σαντούρι, κ.α.) ή αντίθετα η χρήση και μόνο της ηχητικότητάς τους χωρίς αυτά καθ' εαυτά τα όργανα.

Μουσική για τον ελληνικό κινηματογράφο συνέθεσε κατά τις δεκαετίες 60 - 70 και την επόμενη 20ετία συνέθεσε δύο όπερες και  9 κοντσέρτα για διάφορα όργανα και ορχήστρα.



Από τα γνωστότερα έργα του είναι: Αναρχία για κρουστά και ορχήστρα, Σενάριο για δύο αυτοσχέδιους τεχνοκρίτες για ενόργανο σύνολο, ταινία και σκηνική δράση, Παραστάσεις για φλάουτο, φωνή και σκηνική δράση, Μουσική για τέσσερεις πρωταγωνιστές, Κασσάνδρα, Ερωτόκριτος, μουσική για τον Πλούτο του Αριστοφάνη, Τριττύς, Τετρακτύς, Εγκώμιο στο Ν. Σκαλκώτα και πρόσφατα, η σύγχρονη όπερα Οδύσσεια (βασισμένη στο ομώνυμο έπος του Νίκου Καζαντζάκη).



 











Οι καταδίκες για την τραγωδία της MARFIN
























       Την καταδίκη των τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων, της  35χρονης  Βιβής  Ζούλια, του 36χρονου Νώντα Τσακάλη, της 32χρονης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και τον τραυματισμό άλλων εικοσιένα, μετά τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της Σταδίου στα επεισόδια του Μαΐου 2010, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Έκρινε ενόχους, το διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κων/νο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμ. Βελονάκη και τη διευθύντρια του καταστήματος 'Αννα Βακαλοπούλου, για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας κατά συρροήν από αμέλεια και της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια. Καταδικάστηκαν οι δύο πρώτοι σε ποινή φυλάκισης 22 ετών και η τρίτη σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, άπαντες χωρίς ελαφρυντικά.  Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση με καταβολή εγγύησης. Ακολουθεί η εκδίκαση σειράς   α γ ω γ ώ ν  εις βάρος της τράπεζας, αρχής γενομένης την 6η Σεπτεμβρίου 2013.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι το Δικαστήριο διεβίβασε αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος και κάθε άλλου υπευθύνου της τράπεζας για το τραγικό συμβάν. 

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, το νεοκλασικό της οδού Σταδίου ήταν μια κανονική "ποντικοπαγίδα", χωρίς τα ελάχιστα μέτρα ασφάλειας για εργαζόμενους και πελάτες και κανονικά δε θα έπρεπε να είχε λάβει άδεια λειτουργίας. Βέβαια, παραμένει απορίας άξιον, γιατί δε διώκονται και οι υπεύθυνοι που την εξέδωσαν. Η Εισαγγελέας είχε αναφέρει στην πρότασή της, ότι οι κατηγορούμενοι:

-  «Μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου»

-  «Ακόμη και την ύστατη στιγμή, δεν εκκένωσαν το κατάστημα, το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί, όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες  στην περιοχή εκείνη την ημέρα».

- «Είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια, αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών. Τόνισε επίσης, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δε μερίμνησαν ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.

 

                         Ανεξιχνίαστη η υπόθεση του εμπρησμού...

      Οι ένοχοι πάντως του εμπρησμού του υποκαταστήματος, παραμένουν άγνωστοι. Η ασύλληπτη τραγωδία της Marfin τροφοδότησε πολλά σενάρια σχετικά με τα αίτια του εγκλήματος, από τις διαμάχες μεταξύ οικονομικών και τραπεζικών κολοσσών της χώρας μέχρι το στόχο να αποτραπούν μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις και εξεγέρσεις κατά της επιβολής των μέτρων λιτότητας λόγω της  υπαγωγής στο ΔΝΤ.

Έγινε δηλαδή προσπάθεια να εξηγηθεί για ποιό λόγο οι άγνωστοι εμπρηστές επέλεξαν την τράπεζα του Βγενόπουλου, αλλά και να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς την ταυτότητα των ηθικών αυτουργών της τραγωδίας, με την απλή μέθοδο μιας τυπικής  αστυνομικής έρευνας, δηλαδή ποιός ωφελήθηκε από το έγκλημα και ποιές υπήρξαν οι συνέπειές του. Αν και πολλά συμπεράσματα παραμένουν εικασίες, ένα γεγονός είναι αναμφισβήτητο: Σύμπτωση ή όχι, από το χρονικό σημείο της τραγωδίας στη Marfin,  οι διαδηλώσεις και οι δημόσιες αντιδράσεις των πολιτών συρρικνώθηκαν δραματικά.

Φυσικά, δεν έλλειψε η συνήθης επίρριψη ευθυνών σε αντιεξουσιαστές, ακροααριστερούς κουκουλοφόρους, αναρχικούς κλπ., χωρίς όμως να πειστεί κανείς σοβαρά, ότι πρόκειται για πραγματικές ομάδες κάποιου πολιτικού χώρου. Αντίθετα, το γεγονός ότι οι λεγόμενοι "κουκουλοφόροι" παραμένουν πάντα άγνωστοι ασύλληπτοι και συγχρόνως η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων βίντεο και φωτογραφών από διαδηλώσεις, επιβεβαιώνουν τη   σ κ ο τ ε ι ν ή   π ρ ο έ λ ε υ σ ή  τους...

 


















Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο Κάμερον σε εκστρατεία κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο



      Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, απαίτησε από τις αποκαλούμενες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν τις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών μέσω του ίντερνετ, απειλώντας τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με νομικές κυρώσεις αν δε συμμορφωθούν.

«Κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο άθλιες, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την άρρωστη και κακόβουλη πρόθεση του χρήστη...Έχω ένα πολύ σαφές μήνυμα για τη Google, την Bing, τη Yahoo! και τις υπόλοιπες εταιρείες. Έχετε την υποχρέωση να ενεργήσετε για το θέμα αυτό .. ηθικό καθήκον», ανέφερε. Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ασκεί τους τελευταίους μήνες πίεση στις μεγάλες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση του διαδικτύου, που οδηγεί σε εγκλήματα κατά των παιδιών.

Η πρόσφατη έρευνα για διπλή περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών, έδειξε ότι οι δύο δολοφόνοι είχαν προηγουμένως εμπλακεί σε παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δώσει χρονικό περιθώριο στις εταιρείες μέχρι τον Οκτώβριο για να αναλάβουν δράση, «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τις νομοθετικές επιλογές για δυναμική δράση», είπε.

 

Πηγή: Κathimerini.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ













Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν εναντίον του πρωθυπουργού Μ. Ραχόι για οικονομικό σκάνδαλο



Ισπανοί διαδηλωτές έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ:AFP)
Διαδηλωτές στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ:AFP)

 

 



      Την παραίτηση του Μαριάννο Ραχόι ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης προχτές βράδυ. Η αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε σε συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς, τραυματίες και συλλήψεις ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά 30 πόλεις. 

Η αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση Μπάρθενας ή να συζητηθεί πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος πάντως αρνείται να παραιτηθεί παρά τα μηνύματα μέσω κινητού που δημοσίευσε η εφημερίδα El Mundo και δείχνουν τον Ισπανό πρωθυπουργό να στηρίζει ψυχολογικά τον πρώην ταμία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, που βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά. 

Σημειώνεται, ότι ο πάμπλουτος πρώην ταμίας παραδέχτηκε ότι για  20 χρόνια το κόμμα εχρηματοδοτείτο με μίζες και ότι υπήρχε μυστικό ταμείο στο κόμμα, που ελάμβανε δωρεές από επιχειρηματίες και τις διένειμε σε κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μετρητά. Ο πρωθυπουργός και άλλα στελέχη του κόμματος έχουν αρνηθεί ότι χρηματίζονταν.

 

Πηγή: enet.gr από Assosiated Press, imerissia.gr

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τεραστίου ύψους δουλειά με το Δημόσιο από οικογένειες δύο υπουργών και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο


     
      Και στη Βουλή έφτασε, μετά από επανειλημμένα δημοσιεύματα, η είδηση, ότι δύο εταιρείες εισέπραξαν  435.666 ευρώ από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) για την εκστρατεία ενημέρωσης κατά της πολυφαρμακίας.

Η πρώτη εταιρία είναι η "MIND WORK BYSINESS SOLUTIONS EΠΕ" και τη διευθύνει η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα και βασικοί εταίροι είναι οι θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών, Μυρτώ και Νεφέλη Στουρνάρα.

Η δεύτερη εταιρεία είναι η "BI ENT O ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε" με πρόεδρο του Δ.Σ. το Θωμά Βαρβιτσιώτη, αδελφό του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ ως μέλος του Δ.Σ. στο ΦΕΚ της 18/11/02, αναφέρεται ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του Σαμαρά, γνωστός και από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως διαχειριστής του μεγαλύτερου λογαριασμού των 550 εκατομυρίων ευρώ. 

      Το θέμα ήρθε στη Βουλή από τη βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ζ. Κωνσταντοπούλου με την παρατήρηση, ότι τέτοιου είδους διαφημιστική καμπάνια  γινόταν πάντα από τους εργαζομένους στον ΕΟΦ δωρεάν και επίσης δωρεάν μεταδίδονταν από την ΕΡΤ!

 

                       Απάντηση από το ...Υπουργείο Οικονομικών

      Συνέβη και το εξής παράδοξο στη χώρα που ζούμε: Αντί να απαντήσει ο θιγόμενος υπουργός σε καθαρά προσωπικό του θέμα, απάντησε το υπουργείο ΤΟΥ! Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν υπουργοποιηθεί ο κ. Στουρνάρας και ότι αφορά νόμιμη δραστηριότητα της ...συζύγου του.  Από την πλευρά του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη και του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής αντίδραση.        

 

                Πρόκληση και αμφίβολης αναγκαιότητας διαφημιστική καμπάνια     

       Έστω και αν αυτά συνέβησαν συμπτωματικά και νομότυπα, παραμένουν  πρόκληση και αντιβαίνει στην πολιτική ηθική και δεοντολογία  αφενός να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο  οι οικογένειες  υπουργών της Κυβέρνησης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και αφετέρου η διαφήμιση για το θέμα της πολυφαρμακίας κόστους μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι στην παρούσα φάση αμφίβολης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, τη στιγμή που ακόμη και οι καρκινοπαθείς στερούνται τα φάρμακα και οι χειρουργοί δεν έχουν αναισθητικά...

 

Πηγές: enikos.gr, nocomment.gr, koutipandoras.gr, nooz.gr

























Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Λίστα Λαγκάρντ: Για κακούργημα Καπελέρης και Διώτης

 

 

     
 

      Για κακούργημα θα διωχθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ  Ιω. Καπελέρης και εισαγγελέας Ιω. Διώτης για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Lagarde, ενώ στο απυρόβλητο παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος  προέβη ακριβώς στους ίδιους χειρισμούς με τον Ι. Διώτη, υπεξήγαγε τη λίστα και την είχε ανόμως στην κατοχή του, όπως παραδέχθηκε.

Την άσκηση ποινικής δίωξης παρήγγειλε ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα που διενεργούσε η δικαιοσύνη, και συγκεκριμένα οι προκάτοχοι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Ο Ιω. Διώτης διώκεται για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Ιω. Καπελέρης για απιστία στην υπηρεσία. Η υπόθεση για τους δυο κατηγορούμενους παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή.

Για τη συνεργάτιδα του Γ. Διώτη, Γαλάτεια Μανέ η οποία έφτιαξε - κατ' εντολήν του - αντίγραφο του στικ, ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι συνιστώσες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας

 

     
 
 

     

     Είναι αμφίβολο αν πολλοί είχαν προηγουμένως ακούσει τη λέξη "συνιστώσα" αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Εξίσου αμφίβολο αν γνωρίζουν και τη σημασία της. Πάντως ένα είναι σίγουρο,  η έννοια των συνιστωσών έχει συνδεθεί μια για πάντα με το ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτές τις μέρες στο συνέδριό του συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ένα αριστερό κόμμα, αντί να εστιάζει πρώτα σε θέματα, όπως η καταστροφή των κοινωνικών δομών της χώρας και η έλλειψη δημοκρατικής διακυβέρνησης με τη δικτατορία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, συζητείται μετ' επιτάσεως ως πρωταρχικό θέμα, η διάλυση των περίφημων συνιστωσών, που σε τελική ανάλυση όχι μόνο κανένα πρόβλημα δεν του προκάλεσαν, αλλά μάλλον συνέβαλαν στην ιδέα του πλουραλισμού και της δημοκρατίας.

Το ερώτημα είναι: Αν πρόκειται για μικρές γραφικές τάσεις και ομάδες, σε τί ενοχλεί η ύπαρξή τους; Αν πάλι έχουν δύναμη, οφείλεται μια εξήγηση στο εκλογικό σώμα, σχετικά με το λόγο της επιζητούμενης "ομογενοποίησης". 

Αντ' αυτού διακρίνει κανείς ένα φόβο και μια αλαζονεία απέναντι σε τάσεις και κινήματα, αλλά και μια περίεργη πρεμούρα "να ξεμπερδεύουμε" με όλα αυτά,  ωσάν κάποια άλλα κέντρα να έβαλαν θέμα διάλυσης των "ενοχλητικών" συνιστωσών...

Όμως, αν ευαγγελίζεσαι ανατροπές υπηρετώντας τον πολιτικό και ιστορικό σου ρόλο, αυτές δεν πραγματοποιούνται με πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς αλλά με τη γνήσια έκφραση του πλουραλισμού, των κοινωνικών κινημάτων και της άμεσης δημοκρατίας.

      Η Ελλάδα έχει την πικρή εμπειρία του ΠΑΣΟΚ, που προβλήθηκε αρχικά σαν κίνημα και αφού κατάργησε τη συντεταγμένη λειτουργία και εσωκομματική δημοκρατία,  κατάντησε ένα κλειστό κόμμα παραγόντων και  μηχανισμών, ένα κόμμα του αρχηγικού περιβάλλοντος. Σήμερα, ως άθλια καρικατούρα του παρελθόντος, έφτασε να συγκυβερνά με αυτούς που αποκαλούσε "επάρατη δεξιά" και με ταυτόσημη ιδεολογία...

Άλλωστε οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. η ΑΚΟΑ, το ΔΗΚΚΙ, η Ομάδα Ρόζα, η ΔΕΑ, το Κόκκινο κλπ., έχουν άποψη που εκφράζεται δημόσια, έχουν site  και οποιοσδήποτε μπορεί να τους κριτικάρει, να τους ειρωνευτεί, να καταφερθεί εναντίον των απόψεών τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και γενικά εναντίον των ιδεολογικών τους απόψεων.

Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι "συνιστώσες" των κομμάτων εξουσίας, όπως η πάλαι ποτέ συνιστώσα Τσοχατζόπουλου, αλλά και οι συνιστώσες που ζουν και βασιλεύουν, όπως η συνιστώσα Siemens -Χριστοφοράκου, η εφοπλιστική συνιστώσα, η συνιστώσα Μαρκογιαννάκη - λίστας Λαγκάρντ και δυστυχώς αρκετές άλλες.  

Τα κόμματα - ομογενοποιημένα χωνευτήρια  απέτυχαν οικτρά και επειδή αυτά  βρισκόντουσαν στο τιμόνι, το καράβι ναυάγησε. Χρειαζόμαστε άλλο ένα τέτοιο;












































 

 

  


 

Reuters: Ουτοπία η ανάκαμψη για την Ελλάδα


     
 

 

       Σε δημοσίευμά του το Reuters επισημαίνει,  ότι μπορεί με την εξασφάλιση της επόμενης δόσης η Ελλάδα να ξεγλίστρησε πάλι από τη μεγαλύτερη πολιτικο-οικονομική της πρόκληση μέχρι τώρα, ωστόσο αυτή η «ανάσα» ίσως αποδειχθεί προσωρινή. Το πλήρωμα του χρόνου για την Αθήνα θα έλθει στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επιστρέψει η  τρόικα, προκειμένου να συζητήσει για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 2015 - 2016, αυξάνοντας τις προοπτικές για   π ε ρ α ι τ έ ρ ω   μ έ τ ρ α    λ ι τ ό τ η τ α ς    που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέα πολιτική κρίση. 

«Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα γίνει δυσκολότερη τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά», δήλωσε ο Φρέντερικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία, στις Βρυξέλλες. «Μεταθέτουν απλά το θέμα για λίγους μήνες μετά... και διερωτάται αν θα συνεχιστεί αυτή η παρωδία μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, όπου ο καθένας γνωρίζει τι συμβαίνει- ότι είναι ουτοπικό για την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα».

Η τελευταία έκθεση της τρόικας έδειξε ότι μετά τρία χρόνια και 200 δισ. ευρώ βοήθειας, η Ελλάδα παραμένει σε αναταραχή. 

Ακόμη και αν βγει ζωντανή και από την επόμενη έκθεση, έχει να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό, το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο με μία επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους από την Ευρωζώνη.

Ολα αυτά έχουν εγείρει και τα ερωτήματα για το κατά πόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα στήριξης που δεν έχει μειώσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμα επίπεδα..., προσθέτει το Reuters. Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν, ότι η αναδιάρθρωση αυτού του χρέους είναι αναπόφευκτη, γιατί η ελληνική οικονομία έχει εκτραπεί από τις προβλέψεις για ανάπτυξη και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μειωθεί το χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2021.. Το ΔΝΤ,  εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό 5,5-9,5 δισ. ευρώ τα έτη 2015-2016

«Ακόμη και με μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάπτυξη, η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει για περισσότερο χρόνο σε πρόγραμμα στήριξης», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Με την ιστορία να έχει αποδείξει μέχρι σήμερα αποτυχίες στις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και για επίτευξη των στόχων, οι αμφιβολίες για το μέλλον είναι πολλές», καταλήγει το δημοσίευμα. 

 

Πηγή: imerisia.gr

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αναστέλλει τη λειτουργία του και το θέατρο «Πόρτα»...



 

     Ένα ακόμα κακό νέο: Ανακοινώθηκε ότι κλείνει προσωρινά για φέτος το θέατρο «Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η ίδια δήλωσε ότι ελπίζει να ανοίξει πάλι και ότι έλαβαν αυτή την απόφαση και για οικονομικούς λόγους, ιδιαίτερα λόγω διακοπής της επιχορήγησης, αλλά και προκειμένου να σχεδιάσουν εκ νέου τη μελλοντική πορεία του.

«Παίρναμε επιχορήγηση επί σειρά ετών και τώρα δεν παίρνουμε πια. Είχαμε συνηθίσει να κάνουμε την δουλειά μας "ακριβά", να ανεβάζουμε απαιτητικές παραγωγές, να πληρώνουμε καλά και να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε. Πέσαμε έξω σίγουρα. Ελπίζω να καταφέρουμε ν' ανοίξουμε σύντομα, αφού πρώτα το ψάξουμε ώστε να είμαστε πιο σίγουροι για κάποια καινούργια πράγματα», είπε η Ξένια Καλογεροπούλου.

      Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Πόρτα» υπήρξε ένα σπουδαίο σχολείο για τα παιδιά. Η Ξένια Καλογεροπούλου είχε πάντα όραμα για το παιδικό θέατρο, το ανέδειξε και το στήριξε και σήμερα αδυνατώντας ουσιαστικά να το συντηρήσει, παίρνει αυτή τη γενναία  απόφαση για να μην προδώσει αυτό το όραμα ανεβάζοντας  παραστάσεις με εκπτώσεις στην ποιότητα.

Είναι αμφίβολο αν η τωρινή γενιά των παιδιών θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει  παραστάσεις μαγικές σαν την "Ελίζα" και τον "Οδυσσεβάχ", που είχαν ανεβεί  μέσα από τις υψηλού επιπέδου παραγωγές του θεάτρου «Πόρτα». 

     Σε ένα κλίμα ισοπέδωσης των πάντων και άκριτων περικοπών, έκλεισαν θεατρικές σκηνές με σημαντικό έργο, όπως το «Αμφιθέατρο»  του Σπύρου Ευαγγελάτου, το «Ανοιχτό Θέατρο»  του Γιώργου Μιχαηλίδη, το «Απλό θέατρο»  του Αντώνη Αντύπα. Ο πολιτισμός για τους ιθύνοντες φαντάζει πολυτέλεια και φαίνεται δε συνειδητοποιούν ότι αποτελεί πολύ βασικό στοιχείο της ανάπτυξης, που αξίζει να στηριχθεί.  

 





















Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ατενίστας: Αισιόδοξες δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας!




       Οι  atenistas συνεχίζουν τις ευρηματικές  και αποτελεσματικές δράσεις τους στην Αθήνα.

Η ομάδα των atenistas αποτελείται από εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, που συγκροτούν δημιουργικές ομάδες π.χ. αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών κ.ά., αλλά κυρίως οι atenistas είναι   π ο λ ί τ ε ς  με όλη τη σημασία της λέξεις, που ενδιαφέρονται για το πράσινο, για την καλαισθησία, για τους δημόσιους χώρους, για τον πολιτισμό, αλλά και για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβουλία έχει βρεί μιμητές και σε άλλες πόλεις και περιοχές, π.χ. στη Θεσσαλονίκη οι Thessalonistas, στην Πάτρα οι Patrinistas, στα Σύβοτα οι Syvotistas, στην Κομοτηνή οι Komotinistas, στον Πειραιά οι Pire-A-ctive κ.ο.κ.!

Μερικές από τις πολλές πρωτοβουλίες τους:

Η μεταμόρφωση (ομάδα Creativa) ενός παλιού αθηναϊκού σπιτιού που ήταν για δεκαετίες εγκαταλελειμμένο. Στα πλαίσια μιας αισθητικής αναβάθμισης, άλλαξε η όψη της γειτονιάς! 

 



 

 













Από την ομάδα Green των atenistas, μια σκάλα… πιάνο στο Παγκράτι!






















Ένα ξεχασμένο πεζοδρομημένο στενάκι κοντά στο μετρό Συγγρού - Φιξ, η οδός Δηλιάδος,  μεταμορφώθηκε σε 10 ώρες μόνο, από την Creativa. Περίπου 850μ. χρωματιστά κορδόνια, 100 θηλιές, 35 άτομα, σκάλες, μπογιές, πινέλα και καλλιτεχνική διάθεση, δημιούργησαν μία ευχάριστη εμπειρία για όποιον βρεθεί εκεί.

 























 

 Στη Φερών & Φυλής στη Βικτώρια, η ομάδα green μέσα σε 12 ώρες μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο και το παρέδωσε σε 140 παιδιά  για να το χαρούν ως το νέο τους πάρκο!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των atenistas, εδώ:

http://atenistas.org 

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Giorgio Armani, μόδα με ...άποψη






 

     Διανύουμε την περίοδο της   κ ρ ί σ η ς   και είναι φυσικό η μόδα να μην είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Η μόδα είναι αναμφισβήτητα έκφραση του life - style και "αγαπάει" την ευμάρεια, τον καταναλωτισμό και το ...περιττό. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι τα τελευταία χρόνια διακρίνεται ένα είδος αμηχανίας στις επιδείξεις των μεγάλων μαιτρ. 

 

 photo EMPORIO_ARMANI_fall_winter_2013_2014_6.jpg

   

 

 

Αυτή την εποχή οι μεγάλοι οίκοι μόδας παρουσιάζουν τις  κολεξιόν του φθινοπώρου '13 και ανάμεσά τους και ο οίκος Armani.   Παρά τα χρόνια που πέρασαν,  παραμένει  ξεχωριστός, με  δημιουργίες που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο,  στην άψογη   γ ρ α μ μ ή,  στην    α π λ ό τ η τ α,   στα   φ ί ν α   υ λ ι κ ά...



Armani Privé Fall 2013


Ο Armani δε διαλέγει ποτέ διάσημα top models στις επιδείξεις του για να προσελκύσει το ενδιαφέρον. Αντιγράφτηκε κατά κόρον από άλλους οίκους, όμως κρατά την αυθεντικότητα του διαχρονικού του στυλ. Ένα στυλ, που φαίνεται να απορρέει από μια στάση ζωής και εκπέμπει την άποψη του λιτού και του προσεγμένου...


Σπίτι του παραμυθιού για τη Βεατρίκη







     Ό όρος "σπίτι του παραμυθιού" δεν αφορά σπίτι της χλιδής, αλλά όπως φαίνεται στην εικόνα,  ένα ιστορικό κτίσμα σε παραμυθένιο σκηνικό: Πάνω σε νησίδα που περιβάλλεται από κυκλικό κανάλι με γεφυράκι,    στην καρδιά ενός υπέροχου απέραντου δάσους!

Σ' αυτό το σπίτι διάλεξε να μείνει η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, που παραιτήθηκε πρόσφατα υπέρ του γιου της. Εκεί δηλαδή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της ως ...συνταξιούχος.

 

              

































 

Ονομάζεται "Drakesteijn" και βρίσκεται στην περιφέρεια της Ουτρέχτης. Κτίστηκε το 1640 και η Βεατρίκη το αγόρασε το 1959, διέμενε δε εκεί μέχρι το 1980 που ανέβηκε στο θρόνο, οπότε μετακόμισε στο ανάκτορο της Χάγης και τώρα που παραιτήθηκε επιστρέφει . 

Το κάστρο σε φωτογραφία του μεσοπολέμου
 



Χωρίς να είναι ιδιαίτερα πολυτελές και μεγάλο, προκαλεί ενδιαφέρον με το οκταγωνικό του σχήμα και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. 

Άλλωστε η Ολλανδία είναι μια χώρα που σέβεται και αξιοποιεί τα μέγιστα την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, το υδάτινο περιβάλλον και το πράσινο.

 


Το ίδιο σε μικρογραφία, στη  Madurodam,  την "πόλη" με τις μινιατούρες στη Χάγη

 

 

 

Πηγές φωτ. : royalfanvivian.nl, geheugenvannederland.nl, arm3.staticflickr.com,





















Kαταγγελίες Γ. Σούρλα για παραγραφές οικονομικών εγκλημάτων




      Διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης έκανε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, για   «σ η μ α ν τ ι κ ά»  οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου, που έχουν παραγραφεί ή κινδυνεύουν να παραγραφούν λόγω αναβολών δικών. Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων παραγραφές, για:

- Αδίκημα του 2001 που ζημίωσε το Δημόσιο δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ύστερα από 12 χρόνια, όπου μάλιστα δεν παρέστη ως πολιτικώς ενάγον το Ελληνικό Δημόσιο!

- Αδίκημα που ζημίωσε το ΙΚΑ πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, παρέμεινε στο στάδιο της ανακρίσης επί 3,5 χρόνια και οδηγήθηκε προς  στα δικαστήρια μετά από 13 χρόνια

- Φορολογικά αδικήματα που ζημίωσαν το Δημόσιο σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια

- Υπόθεση ναρκωτικών, ύστερα από 11 αναβολές της δίκης και μάλιστα οι 4 λόγω ασθένειας του συνηγόρου 

Ακόμη επεσήμανε άμεσο κίνδυνο παραγραφής:

  - Για 5.500 κακουργήματα που εκκρεμούν στο Εφετείο, πολλά από τα οποία είναι και  ο ι κ ο ν ο μ ι κ ά

- Για φορολογικά αδικήματα πολλών εταιριών    o f f s h o r e,   οι οποίες  δραστηριοποιούνται στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές

      Ο κ. Σούρλας ζήτησε επίσης από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, να διερευνηθεί ποιές ήταν οι ποινικές υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων που παραγράφηκαν μετά από αναβολές, την τελευταία πενταετία.

 

Πηγή : naftemporiki.gr





Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ώδινεν Προανακριτική και έτεκεν ...Παπακωνσταντίνου








     
       Κατά τα αναμενόμενα, ο διαβόητος Μαρκογιαννάκης, που πολύ "έξυπνα" αλλά και με πολύ θράσος τοποθετήθηκε α υ τ ό ς,  ως κατάλληλος, για πρόεδρος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, δημοσίευσε το πόρισμα - συγκάλυψη της αλήθειας, με διαδικασίες εξπρές και χωρίς να έχει  μοιραστεί προηγουμένως στα μέλη της επιτροπής!!!     Το υπογράφουν οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και φυσικά ένοχοι είναι οι εξής ...ένας: 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μόνον!

       Στα δικά τους πορίσματα: 

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" προτείνουν ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων κατά Γ. Παπακωνσταντίνου και σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για  προκαταρκτική εξέταση, επίσης για σωρεία αδικημάτων κατά Ευάγγ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Το ΚΚΕ προτείνει για Γ. Παπακωνσταντίνου περαιτέρω διερεύνηση και για για Ευάγγ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου, θεωρεί ότι προκύπτουν μόνο πολιτικές ευθύνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση προτάσεων, προτείνει με λεπτομερέστατη τεκμηρίωση, για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευάγγ. Βενιζέλο ποινική δίωξη για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και υπεξαγωγή εγγράφου, επιπλέον δε,  πλαστογραφία για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφέρει, ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος πρέπει να ελεγχθεί για αξιόποινη συμπεριφορά σχετικά με την ανωμοτί κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και για την κατάθεσή του στην Προανακριτική. 

Αξιώνει να μην κλείσει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή αν τα μέλη δε λάβουν γνώση του πορίσματος του ΣΔΟΕ για το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής των καταθετών στην HSBC και να διερευνηθεί η «συμμετοχική δράση» Ιω. Καπελέρη και Ιω. Διώτη και μάλιστα, ότι  θα πρέπει η Επιτροπή να διαβιβάσει στον Εσαγγελέα όλα τα στοιχεία σε βάρος των δύο αυτών προσώπων.

Επίσης αναφέρει, ότι οι υπολογιστές που εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελούν πειστήρια και πρέπει να κατασχεθούν αμελητί με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη. 

 

                           Τα προηγηθέντα του πορίσματος Μαρκογιαννάκη

 

      Όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθούσαμε τη θλιβερή παρουσία του ανεκδιήγητου αυτού προέδρου της Επιτροπής στα κανάλια μετά από κάθε συνεδρίασή της, να προσπαθεί να διακωμωδήσει τις εργασίες της μέσω αηθέστατων χαρακτηρισμών κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Είχαμε  - μεταξύ των άλλων, το  διορισμό - "επιβράβευση" δύο μελών της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ (Γεωργιάδη, Βαρβιτσιώτη) σε υπουργικές θέσεις, κατά τον  πρόσφατο ανασχηματισμό.

Προηγήθηκε και θρασύτατη απόπειρα από το Υπουργείο Οικονομικών για νομοθετική αμνήστευση των φοροφυγάδων της λίστας!*

Αξίζει να σημειωθεί πάντως,  η επίπονη νομική εργασία και ενασχόληση των νομικών Ζ. Κωνσταντοπούλου  Β. Καπερνάρου και Στ. Κοντονή, που σε σκηνοθετημένο κλίμα απίστευτης πολεμικής εναντίον τους (από Μαρκογιαννάκη και Ρήγα), έκαναν τιτάνιο αγώνα για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

                                                Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει;

 

      Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ.  Κοντονής δήλωσαν σε συνέντευξη, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι διακρατικές συμφωνίες, για να αποκαλύψει ποιοί -και αν νόμιμα- έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και επίσης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε νέο αίτημα  για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με διευρυμένο κατηγορητήριο και περισσότερα πρόσωπα. 

 Μακάρι. Τουλάχιστον.












  

*Σχετικά:

http://attikanet.blogspot.gr/2013/03/80.html

http://attikanet.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3308.html

 




Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

10,6 εκ. ευρώ για πίνακα του Γκρέκο σε δημοπρασία








      Ο πίνακας του δικού μας Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, διάσημου ως Ελ Γκρέκο, "Η προσευχή του Αγίου Δομήνικου" που δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά, πωλήθηκε έναντι 10,6 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία του οίκου   S o t h e b y 's   στο Λονδίνο. Ο ζωγράφος δημιούργησε το έργο αυτό το 17ο αιώνα στο Τολέδο. Η τιμή συνιστά ρεκόρ για πίνακα του Γκρέκο. Ένας άλλος πίνακάς του "Ο Χριστός στο Σταυρό", πωλήθηκε 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο πίνακας «Η προσευχή του Αγίου Δομήνικου» ανήκε στη Unicef και υπήρξε κληροδότημα από συλλέκτη. Τα έσοδα της πώλησης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Unicef.





















Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καταζητούμενος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης





mixahlidhs 3-7-2013     Eυρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση των   ε ξ ο π λ ι σ τ ι κ ώ ν   προγραμμάτων, σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του. Τα εντάλματα εκδόθηκαν, όπως αναμενόταν, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών, προκειμένου να απολογηθούν, στις 27 Ιουνίου, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος). 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του εμπλέκονται σε υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκε ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Τα χρήματα, που φέρονται ότι αποτελούσαν παράνομη προμήθεια του Άκη   Τ σ ο χ α τ ζ ό π ο υ λ ο υ,  για την υπογραφή της σύμβασης αγοράς των ΤΟR Μ1, κατέληξαν σε λογαριασμό των δύο στην Κύπρο, με τελικό αποδέκτη τον Έλληνα πρώην υπουργό.  

Από την εκτέλεση των ενταλμάτων, η κυπριακή Δικαιοσύνη θα πρέπει εντός 90 ημερών να έχει αποφανθεί για το αν θα εκδοθούν οι δύο στην Ελλάδα.

 

 







ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2013 από directNEWS.gr