Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει, ότι η ερμηνεία πίσω από την ε μ μ ο ν ή Γερμανίας και Γαλλίας για υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία είχαν συμφωνήσει με το Γιώργο Παπανδρέου!
Το ομολογουμένως περίεργο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία, ξεκινά αναφέροντας, ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την ελληνική κυβέρνηση το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Οι δυο «μεγάλοι» της Ευρώπης μάλιστα, είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ώστε οι αμυντικές βιομηχανίες των χωρών τους, να λάβουν το 50% του ποσού!
Το άρθρο – που βέβαια μοιάζει με σενάριο – συνεχίζει, λέγοντας ότι Γερμανία και Γαλλία δεν είχαν στα χέρια τους υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου να τους διασφαλίζει και επειδή ακολούθησε η «αποπομπή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (dismissal) του πρώην πρωθυπουργού και η ανάδειξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, φοβήθηκαν ότι τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας ήταν στον αέρα, αφού «κανείς δεν αναμένει πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά, θα σκεφτεί την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού η χώρα αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως μισθούς, συντάξεις και την περίθαλψη των ασφαλισμένων από τα Ταμεία τους!
Κατά το δημοσίευμα, είναι δύσκολο να αναμένει κανείς από τον Σαμαρά να υπογράψει τις εγγυήσεις που του ζητούνται, ειδικά, όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΕΝ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας υπογραφές! Για τον συντάκτη του άρθρου, η πλέον λογική εξέλιξη είναι ο Σαμαράς να συνεχίσει να στηρίζει Παπαδήμο, αφού πρώτα όμως αποσύρει τους υπουργούς του.
Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα κάπου "πάσχει" συνολικά, αν και το θέμα θα ξεκαθάριζε με δηλώσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που αναφέρονται σ' αυτό…
Όλο το δημοσίευμα στην ακόλουθη διεύθυνση:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου